CAMPIONATE  ·  BARCELONA

Istoricul unui zvon despre Messi » Medicul argentinianului și un celebru psihiatru brazilian au comentat declarațiile șocante ale lui Dugarry despre superstarul de la Barcelona

Lionel Messi. foto: Guliver/Getty Images
Lionel Messi. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 05 iulie 2020 11:34 / Actualizat duminica, 05 iulie 2020 12:47

BARCELONA. După ce Christophe Dugarry a afirmat că „Leo Messi e pe jumătate autist”, site-ul brazilian UOL Esporte a readus în discuție subiectul din 2013, pornind de la zvonul lansat de scriitorul Roberto Amado, că jucătorul Barcelonei suferă de sindromul Asperger. 

  • Doctorul lui Messi din copilărie și un important specialist sud-american neagă această variantă.

"De cine se teme Griezmann? De un copil de 1,50 m, pe jumătate autist?". Declarația fostului fotbalist francez Christophe Dugarry, făcută în direct, la postul de radio RMC Sport, pentru a-l motiva pe compatriotul său de la Barcelona în duelul pentru titularizare cu Leo Messi, a fost șocantă, dar nu era prima oară când se spunea că argentinianul suferă de autism, în special pe rețelele de socializare.

„Messi, diagnosticat la opt ani cu Asperger”

Site-ul brazilian UOL Esporte a reluat povestea din 2013, pentru că atunci a fost lansat acest zvon, chiar în Țara Cafelei. Un zvon negat încă de la acea vreme, susține UOL, nu doar de familia jucătorului, ci și de doctorul care a avut grijă de el în copilărie și de un important psihiatru sud-american. 

Pe 28 august, Roberto Amado, jurnalist și scriitor paulista, a scris pe site-ul său că Messi a fost diagnosticat la vârsta de opt ani cu sindromul Asperger, o formă ușoară de autism, pretinzând că timiditatea sa în fața presei și felul în care driblează și finalizează acțiunile, repetând un tipar, sunt semne ale tulburării de dezvoltare.

Medicul lui Messi: „E o prostie!" 

Nu mult mai târziu, Romario prelua varianta lui Amado pe Twitter: „Știați că Messi are sindromul Asperger? Asta îi oferă concentrarea care îl face să fie deasupra celorlalți”. 

Contactat de UOL, Diego Schwartzstein, medicul lui Messi la Rosario, a răspuns sec: „Leo nu a fost niciodată diagnosticat cu Asperger sau cu orice altă formă de autism. E o prostie”. Confirmat de doi ziariști care i-au urmărit atent viața și cariera, italianul Luca Caioli și spaniolul Guillem Balagué.

„Exact opusul lui Messi”

 În același timp, Estevão Vadasz, unul dintre cei mai cunoscuți psihiatri brazilieni, a explicat: 

„Zona de excelență a unui purtător de Asperger sunt științele exacte. Matematica, fizica. Alt factor care combate ideea că Messi are Asperger este coordonarea motorie. În cele mai multe cazuri, cei bolnavi au motricitate scăzută și nu se simt bine în activitățile colective, de echipă. 

Exact opusul lui Messi, care are o coordonare motorie sofisticată, fiind excelent integrat în echipă”. Concluzia sa. Ipoteza lansată de Roberto Amado în 2013 este falsă.

VIDEO. Cum il oprești pe Messi? Răzvan Raț are răspunsul

Citește și alte știri despre Barcelona:O mamă a vânat ucigașii fiicei ei. Ce a urmat după ce l-a predat pe ultimul
Libertatea
Comentarii (2)
Edi Girnita  •  05 Iulie 2020, 14:13

Mare idiot!

cpt.ahab  •  05 Iulie 2020, 13:33

Dugarry e o parodie de om. Genul francezului infinit de prost.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
10:00 Tenis, WTA
Turneul din Dubai
Digi 2
15:30 Fotbal, Liga 2
Comuna Recea - U Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
17:30 Fotbal, Liga 1
FC Argeș - Poli Iași
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Chelsea - Everton
Eurosport
20:30 Fotbal, Liga 1
Voluntari - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:45 Fotbal, Serie A
Inter - Atalanta
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, La Liga
Betis - Alaves
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet
Liga 1