INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Messi este cel mai mediatizat fotbalist din lume. Îl urmează Ronaldo

Messi a cîștigat alt război cu Ronaldo: are cele mai multe apariții în mass-media (foto: Reuters)
Messi a cîștigat alt război cu Ronaldo: are cele mai multe apariții în mass-media (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat marti, 05 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 05 iunie 2012 17:19

Lionel Messi este cel mai mediatizat fotbalist de pe planetă, potrivit unui studiu elaborat de Universitatea din Navarra.

Cîştigător pentru al 4-lea an consecutiv, starul argentinian al Barcelonei a adunat 28,8 puncte de valoare mediatică. În spatele său se situează marele rival de la Real Madrid, portughezul Cristiano Ronaldo, cu 20,7 puncte. Pe locul 3 e clasat ivorianul Didier Drogba (Chelsea), cu 12,7 puncte.

Valoarea mediatică se calculează pe baza apariţiilor în presă a fotbaliştilor din primele 5 ligi europene şi din echipele care participă în Champions League, pe durata unei întregi stagiuni. Ca exemplu, doar Messi singur a apărut în ştiri de aproape 29 de ori mai mult decît jumătate dintre jucătorii prezenţi în Ligă.

Conform aceluiaşi studiu, FC Barcelona conduce topul celor mai mediatizate cluburi, cu 103 puncte. Urmează Real Madrid (79,5p) şi Chelsea (63p).

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
b0gdan_88
b0gdan_88  •  05 Iunie 2012, 22:31

In acest articol ar trebui o rectificare ;)...."În spatele său se situează marele rival de la Real Madrid, portughezul Cristiano Ronaldo ( la o distanta de ani lumina :) ) PUNCT

alexsandel
alexsandel  •  05 Iunie 2012, 18:35

messi cel mai bun din lume . bv messi

mariusss10
mariusss10  •  05 Iunie 2012, 17:53

nu e nimic de mirare... si omul apare in presa in primul rand prin lucruri pozitive, asta ma bucura cel mai mult la el si de asta va fi mereu un mare campion...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close