INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Messi: „În prima zi când a intrat în vestiar, nu îndrăzneam să îl privesc în ochi” » Thierry Henry face astăzi 42 de ani » Cifrele celui mai bun stranier din istoria Premier League

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 august 2019 14:46

Thierry Henry, unul dintre cei mai impresionanți atacanți, împlinește astăzi 42 de ani, iar Gazeta Sporturilor vă prezintă cele mai interesante borne din cariera acestuia.

Henry a început să intre în atenția fotbalistică la Monaco, de unde a fost transferat de Juventus. 6 luni mai târziu, atacantul lua cea mai bună decizie din cariera sa și semna cu Arsenal, pe 3 august 1999.

Cifrele francezului la Arsenal

  • 375 de meciuri
  • 228 de goluri și 89 de pase decisive
  • 2X Premier League
  • 3X FA Cup
  • 2X jucătorul anului în Premier League
  • 4X golgheterul Premier League
  • votat cel mai bun stranier din istoria Premier League
Messi: „În prima zi când a intrat în vestiar, nu îndrăzneam să îl privesc în ochi” » Thierry Henry face astăzi 42 de ani » Cifrele celui mai bun stranier din istoria Premier League

Pe 1 iulie 2007, Henry ajungea la Barcelona, acolo unde avea să rămână timp de 3 sezoane, care au însemnat pentru francez ultimii ani petrecuți la cel mai înalt nivel.

„În prima zi când a intrat în vestiar, nu îndrăzneam să îl privesc în ochi. Știam tot ce făcuse în Premier League” - Lionel Messi

La catalani a fost autorul a 49 de goluri și a 27 de assisturi. De asemenea, în 2009, a reușit să pună mână pe trofeul Champions League, pe care-l ratase 3 ani în urmă la Arsenal, într-o finală pierdută chiar cu Barcelona.

Antrenat de Rijkaard și Guardiola, Henry a cucerit la Barcelona toate trofeele posibile: Champions League, 2X Campionatul Spaniei, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Campionatul Mondial al Cluburilor și Supercupa Europei.

În 2010 a plecat în SUA, la New York Red Bulls, echipă de la care s-a retras din cariera de fotbalist profesionist în 2015, nu înainte însă de a reveni în 2012 la Arsenal pentru o scurtă perioadă.

LEGENDĂ ȘI PENTRU NAȚIONALA FRANȚEI

Thierry Henry este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria naționalei Les Bleus.

A câștigat Campionatul Mondial în 1998 și Campionatul European în 2000 pentru echipa antrenată în acea perioadă de Roger Lemerre și Aime Jacquet.

1este locul ocupat de Henry în topul all-time al golgheterilor naționalei Franței, cu 51 de reușite

START RATAT ÎN ANTRENORAT

Henry și-a început cariera de antrenor la naționala Belgiei, fiind secundul lui Roberto Martinez timp de 2 sezoane.

În octombrie 2018 debuta ca principal pentru AS Monaco, club unde a rezistat doar 3 luni în funcție, după 11 înfrângeri, 5 victorii și 4 remize.

Citește și:

Mutarea lui Coutinho la Bayern, devastatoare pentru Barcelona?! L-a pierdut pe Neymar? + pe cine vrea PSG 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează