INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

GALERIE FOTO & VIDEO Mural impresionant dedicat lui Leo Messi în Buenos Aires » Portret după primul gol marcat la Mondialul din Qatar

Articol de - Publicat marti, 19 decembrie 2023 13:33 / Actualizat marti, 19 decembrie 2023 13:37

Mural impresionant dedicat lui Leo Messi în Buenos Aires. Portret de 35 de metri înălțime pe 15 metri lățime, cu primul gol marcat la Mondialul din Qatar.

A trecut un an de când Argentina este noua regină a lumii, după ce-a ridicat deasupra capului trofeul Cupei Mondiale, în Qatar.

Leo Messi a fost eroul „pumelor„ în Doha, apoi desemnat câștigătorul Balonului de Aur, iar un artist a decis să-i facă superstarului un mural impresionant pe un bloc din Buenos Aires.

„Exact un an când am câștigat Cupa Mondială și am venit aici pentru a sărbători”

Ca artist, aceasta este o oportunitate de a-mi lăsa amprenta, contribuind totodată la memoria țării noastre, în amintirea unor momente la fel de importante precum triumful naționalei noastre de anul trecut. 

Când am câștigat în 1986, aveam cinci ani și am amintiri foarte vagi, dar acum vom genera legătura cu ceea ce făceam cu toții în urmă cu exact un an când am câștigat Cupa Mondială și am venit aici pentru a sărbători. Mă umple de mândrie și responsabilitate”, a explicat artistul Martin Ron.

+11 FOTO

Vorbim despre un portret de 35 de metri înălțime pe 15 metri lățime situat pe bulevardul 9 de Julio. Pictura imensă îl surprinde pe Messi după ce a marcat primul gol în meciul cu Mexic la Cupa Mondială din Qatar 2022.

Martin Ron nu este la primul mural realizat în Argentina! A mai făcut unul dedicat lui Diego Maradona, acela având 40 de metri lățime pe 45 de metri înălțime și este situat în cartierul San Cristóbal.

Mural impresionant dedicat lui Leo Messi în Buenos Aires » Portret după primul gol marcat la Mondialul din Qatar
Muralul cu Maradona, din Argentina

Tricourile lui Messi, vândute la licitaţie cu 7,8 milioane de dolari

Un set de şase tricouri purtate de Lionel Messi pe parcursul triumfător al Argentinei la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, inclusiv cel de la finala cu Franţa, a fost vândut cu 7,8 milioane de dolari la licitaţie.

Preţul de vânzare, care include taxele şi comisioanele, este sub estimarea de peste 10 milioane de dolari făcută de Sotheby's, dar, potrivit casei de licitaţii, a fost "unul dintre cele mai mari pentru un obiect de colecţie din domeniul sportului", reflectând entuziasmul colecţionarilor bogaţi pentru aceste obiecte.

Recordul pentru cel mai scump tricou vândut vreodată la licitaţie aparţine în continuare unui tricou purtat de legenda baschetului american Michael Jordan în finala ultimului său titlu în NBA cu Chicago Bulls în 1998 (10,1 milioane de dolari în septembrie 2022).

Citește și:

Barcelona, iar în pericol! Are nevoie urgent de 40 de milioane de euro! » Ar putea fi obligată să vândă jucători în ianuarie! „Situația e dificilă”
SPANIA
Barcelona, iar în pericol! Are nevoie urgent de 40 de milioane de euro! » Ar putea fi obligată să vândă jucători în ianuarie! „Situația e dificilă”
L-au ținut la ușă după ce începuse tragerea la sorți. Vicepreședintele lui Inter nu avea acreditare și întârziase!
ITALIA
L-au ținut la ușă după ce începuse tragerea la sorți. Vicepreședintele lui Inter nu avea acreditare și întârziase!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
nikomunie
nikomunie  •  19 Decembrie 2023, 13:45

Mai merita un ballon de aur si muralul asta…

Vezi toate comentariile (1)
Comentează