INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TROFEU

Messi, Ribery sau Ronaldo? » Ovidiu Ioaniţoaia este în juriul care va decide cel mai bun jucător din Europa

Messi, 26 ani, Ronaldo, 28 ani şi Ribery, 30 ani, favoriţi la marele premiu
Messi, 26 ani, Ronaldo, 28 ani şi Ribery, 30 ani, favoriţi la marele premiu

Articol de - Publicat miercuri, 28 august 2013 00:00 / Actualizat marti, 27 august 2013 19:27

Cei trei au rămas în cursă pentru trofeul "UEFA Best Player in Europe": 53 de jurnalişti, cîte unul din fiecare ţară UEFA, vor vota jucătorul sezonului 2012/2013 din campionatele continentale.

Aflată la a treia ediţie, manifestarea "UEFA Best Player in Europe" e organizată de forul fotbalistic continental şi de compania European Sports Media, misiunea ei fiind să aleagă cel mai bun jucător care a activat în Europa sezonul precedent.

Joi, la Grimaldi Forum din Monte Carlo, în deschiderea tragerii la sorţi pentru Liga Campionilor, directorul Gazetei, Ovidiu Ioaniţoaia, va fi singurul nume din presa română care va vota.

Dominaţie bavareză
Pe lista publicaţiilor reprezentate se află nume grele: Kicker din Germania, A Bola din Portugalia, Don Balon din Spania sau Gazetta dello Sport din Italia.

Cei 53 de ziarişti au avut la dispoziţie o listă iniţială cu 26 de fotbalişti, din care au rămas 10, iar în urma unui vot preliminar s-a ajuns la trei finalişti: Messi de la Barcelona, Ribbery de la Bayern şi Ronaldo de la Real.

Interesant e că nici măcar în lista de 10 nu se găseşte un jucător din Serie A, în vreme ce Premier League a obţinut doar locurile 8 şi 10! Bayern domină, cu un jucător rămas în top 3 şi alţi trei clasaţi mai jos.

CLASAMENT LOCURILE 4-10
4. Robben (Bayern)
5. Lewandowski (Dortmund)
6. Muller (Bayern)
7. Schweinsteiger (Bayern)
8. Bale (Tottenham)
9. Ibrahimovici (PSG)
10. Van Persie (Man. United)

Pentru prima oară, evenimentul nu mai e legat de Supercupa Europei. S-a decis ca "UEFA Best Player in Europe" să rămînă la Monte Carlo, în condiţiile în care Supercupa a devenit o competiţie itinerantă, cu Praga drept loc de desfăşurare în 2013, apoi Cardiff, în 2014, şi Tbilisi în 2015.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (28)
monere1980
monere1980  •  29 August 2013, 03:33
Postat de stcristian71 pe 28 August 2013, 21:57

Ribbery merita toate trofeele, ajunge cu Ronaldo si Leo .......... ce or cistigat o supercupa a Spaniei si Leo liga ..........este putin in conparatie cu francezul

am o vaga presimtire ca trofeul asta il castiga CR7 iar balonul de aur ribbery....

stcristian71
stcristian71  •  28 August 2013, 21:57

Ribbery merita toate trofeele, ajunge cu Ronaldo si Leo .......... ce or cistigat o supercupa a Spaniei si Leo liga ..........este putin in conparatie cu francezul

monere1980
monere1980  •  28 August 2013, 14:07
Postat de sasquatchro pe 28 August 2013, 13:50

Nu fii ipocrit, ca tu ai cautat-o, si o cauti de fiecare data, eu pana acum m-am abtinut, da' uite ca Tello nu are asa rabdare ca mine. Cat priveste nivelul de cultura si varsta, cred ca stau destul de bine, am citit destul de mult la viata mea, si am destule scoli incat sa-mi permit sa merg cu capul sus pe strada, asa ca n-ai ce insinua.

nu sint ipocrit si da, eu o caut tot timpul. Dar gasesc de fiecare data altceva decat caut. De cand comentez pe mizeria asta de site (sa fie vreo 2-3 luni, nu stiu sigur) doar de cateva ori am fost combatut logic si cu bun simt, incat nu am mai avut argumente. Nu mi-a picat bine desigur, dar nici nu am atacat pe cel care mi-a fost superior. Ba mai mult, unuia i-am dat like, iar altuia i-am zambit ca raspuns, ptr ca nu mai stiam ce sa spun. Tot respectul ptr astfel de oameni. Dar tu, se poate sa fii citit, chiar nu stiu. Dar a fi citit si cult este una, a fi politicos si cu bun simt este altceva si nu tine neaparat de cultura.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează