INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Se întoarce la fotbal la șase luni după ce și-a anunțat retragerea? » Unde ar ajunge fostul star al lui Real Madrid și Arsenal

Mesut Ozil, cu geacă albă, ar putea reveni în fotbal // Foto: Imago
Mesut Ozil, cu geacă albă, ar putea reveni în fotbal // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 18 septembrie 2023 20:26 / Actualizat luni, 18 septembrie 2023 20:57

Mesut Ozil (34 de ani) este tentat de o revenire spectaculoasă în fotbal. Fostul campion mondial cu Germania în 2014 a primit o ofertă de a ocupa o funcție în stafful naționalei Turciei. I-ar lua locul lui Hamit Altîntop ca director sportiv.

S-a retras la sfârșitul lui martie, absolut surprinzător, la 34 de ani, după ce a jucat în doar șapte meciuri la Bașakșehir. Numai că Mesut Ozil nu a rezistat prea departe de fotbal și e vizat de o revenire spectaculoasă în fenomen. Cotidianul Bild, preluat și de The Sun, dezvăluie că fostul mijlocaș ofensiv al lui Real Madrid și Arsenal ar putea fi angajat la naționala Turciei.

Dictatorul Erdogan a sărbătorit victoria la alegeri cu Ozil! Din cauza lui s-a retras campionul mondial de la națională
TURCIA
Dictatorul Erdogan a sărbătorit victoria la alegeri cu Ozil! Din cauza lui s-a retras campionul mondial de la națională

Mesut Ozil, director sportiv ori manager general?

Federația de la Istanbul l-a demis pe selecționerul Stefan Kuntz, după egalul (1-1) cu Armenia în preliminariile Euro 2024 și eșecul (2-4) din amicalul cu Japonia, și ar fi gata să facă modificări serioase și-n stafful administrativ. 

Potrivit sursei citate, Ozil ar putea ocupa funcția de director sportiv, care în prezent este deținută de un alt fost internațional, turcul Halil Altîntop, sau de manager general.

Mesut Ozil a avut vârful carierei la Arsenal

Mesut Ozil s-a făcut remarcat mai ales în perioada petrecută la Arsenal, 2013-2021, în care a reușit 44 de goluri și 79 de assisturi în 254 de partide și a câștigat cinci trofee. Și cu Real Madrid (2010-2013) a cucerit trei trofee, având cifre foarte bune, 27 de goluri și 81 de pase decisive în 159 de meciuri.

Mesut Ozil s-a retras din națională din cauza abuzurilor rasiste

Talentatul decar a fost obligat să renunțe la fotbal din cauza accidentărilor: „Am avut privilegiul de a fi jucător profesionist aproape 17 ani și mă simt incredibil de recunoscător. Mi-a fost însă tot mai limpede că-i timpul să părăsesc marea scenă"

Ozil a fost unul dintre liderii Germaniei campioană mondială în 2014, națională pe care a părăsit-o însă patru ani mai târziu. A dezvăluit atunci că fusese victima abuzurilor rasiste.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Anunțul făcut de președintele UEFA despre Rusia + Ce părere are Ceferin despre valul de transferuri în Arabia Saudită

Chilipir în mercato » Un star de la City a semnat prelungirea, dar are clauză de 50 de milioane

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează