INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRI

VIDEO Fostul căpitan al lui Manchester City a refuzat un salariu de 33 de milioane de euro: „Cea mai proastă decizie pe care am luat-o vreodată”

Micah Richards, în stânga / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Micah Richards, în stânga / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 08:31 / Actualizat marti, 16 mai 2023 10:18

Micah Richards (34 de ani), fostul căpitan al lui Manchester City, pentru care a evoluat între 2005 și 2015, a făcut o serie de dezvăluiri spectaculoase în cadrul emisiunii „Match of the Day Top 10” de la BBC.

Fost campion cu Manchester City în 2012, Micah Richards vorbește într-un interviu oferit presei din Anglia despre unul dintre marile regrete ale carierei sale: decizia de a declina un salariu săptămânal de 100.000 de lire sterline pentru 5 ani și jumătate oferit de „cetățeni”.

Extrem de generos când vine vorba de cheltuielile sale, după cum dezvăluia în mai multe rânduri în trecut, Micah Richards explică de ce a respins acel salariu colosal.

Micah Richards a dat cu piciorul la 33 de milioane de euro

„Stuart Pearce era manager la acea vreme. Aveam cinci mii pe săptămână, am ajuns apoi la 50.000 de lire săptămânal. 

La un moment dat, pentru că exista regula prin care cluburile erau obligate să aibă un număr de jucători englezi, Manchester City mi-a oferit 100.000 de lire pe săptămână timp de cinci sezoane și jumătate, dar am spus nu! Am spus nu fiindcă eram al doilea în ierarhie, în spatele lui Pablo Zabaleta. Așa că nu totul e despre bani la mine!, a mărturisit excentricul Micah Richards, conform Sport Bible

E momentul în care marele Gary Lineker, unul dintre interlocutorii săi, îl întreabă dacă e împăcat cu decizia luată. Expert pentru „coloșii” Sky Sports și BBC, Micah Richards a oferit un răspuns care a stârnit hohote: „De ce crezi că lucrez pentru fiecare nenorocit de broadcaster?”. Apoi a continuat, recunoscând: „A fost cea mai proastă decizie pe care am luat-o vreodată”

„Să completez... Am fost la Aston Villa apoi pe mai puțini bani. Apoi am retrogradat și mi-au înjumătățit salariul. Așa că am trecut de la o ofertă de 100.000 săptămânal la 25.000”, a mai spus fostul fundaș dreapta englez.

Dacă ar fi acceptat oferta generoasă de la City, lui Micah Richards i-ar fi intrat în conturi, în decurs de cinci ani și jumătate, nu mai puțin de 33 de milioane de euro!

Fostul căpitan al lui Manchester City a refuzat un salariu de 33 de milioane de euro: „Cea mai proastă decizie pe care am luat-o vreodată”
Micah Richards, în stânga / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Micah Richards, de două ori campion în Premier League cu Manchester City

Micah Richards și-a făcut junioratul la Oldham Athletic și Manchester City. În tricoul „cetățenilor” a adunat 246 de meciuri, a marcat 9 goluri și a oferit 14 pase de gol. Între septembrie 2014 și iunie 2015, Manchester City l-a împrumutat pe Micah Richards în Italia, la Fiorentina. Între iulie 2015 și iulie 2019, Micah Richards a jucat la Aston Villa, formație de la care s-a și retras.

În tricoul naționalei Angliei, Micah Richards a bifat 13 selecții și a marcat un gol (Anglia - Israel 3-0, 8 septembrie 2007, în preliminariile EURO 2008).

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Verdict în cazul lui Camavinga, titularul incert al lui Real Madrid pentru returul cu Manchester City

VIDEO + FOTO Joan Laporta, anunț despre transferul lui Lionel Messi după ce Barcelona a devenit campioană: „Vom face tot ce putem”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează