INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INDONEZIA

Michael Essien a fost prezentat oficial la noua sa formaţie » Destinaţie exotică pentru fostul mijlocaş de la Chelsea

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat marti, 14 martie 2017 22:03

Michal Essien, mijlocaşul care a evoluat timp de şapte sezoane la Chelsea, a fost prezentat la noua sa echipă, Persib Bandung, din prima ligă indoneziană.

Jucător ghanez, ajuns la 34 de ani, a semnat astăzi contractul cu formaţia asiatică, unde va fi cel mai bine plătit jucător din campionat, urmând să câştige 800.000 de euro pe sezon, informează cotidianul Graphic.

Essien este liber de contract din luna septembrie a anului trecut, când s-a despărţit de grecii de la Panathinaikos. Mijlocaşul venise la formaţia elenă în 2015, însă a bifat doar 15 partide. Acesta a avut ocazia de a-şi găsi un nou angajament imediat, însă i-a refuzat pe australienii de la Melbourne Victory.

În perioada în care nu a avut echipă, africanul s-a antrenat cu echipa U23 a lui Chelsea. El a evoluat la echipa de pe Stamford Bridge în perioada 2005-2012, reuşind să câştige trofeul Champions League, de două ori titlul în Premier League, trei Cupe şi o Cupă a Ligii Angliei.

"Sper că reprezint doar începutul în ceea ce priveşte jucătorii care vin în acest campionat şi vor alege tot mai mulţi Indonezia. Mă bucur că am ajuns aici, sunt nerăbdător şi vreau să dau totul", a declarat Essien pentru site-ul oficial al lui Persib.

Ghanezul a semnat un contract valabil un sezon cu formaţia din Asia, cu opţiune de prelungire pe încă unul şi va purta numărul 5 pe tricou, acelaşi ca la Chelsea.

Din 2000 nu a mai evoluat mijlocaşul în afara Europei, după plecarea de la Liberty, din ţara sa natală. De atunci, acesta a evoluat pentru Bastia, Lyon, Chelsea, Real Madrid, AC Milan şi Panathinaikos.

58 de prezenţe şi 9 goluri a reuşit Essien în tricoul naţionalei Ghanei.

surse: graphic.com.gh, skysports.com, espnfc.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează