INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Migranții din Qatar, trimiși în concedii fără plată!

Migranții din Qatar, trimiși în concedii fără plată! // Sursa foto: Guliver/gettyimages
Migranții din Qatar, trimiși în concedii fără plată! // Sursa foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 14 noiembrie 2021 13:29 / Actualizat duminica, 14 noiembrie 2021 14:32

Autoritățile gazdei viitorului turneu final vor ca muncitorii ce au lucrat la stadioanele pentru Mondial să nu afecteze imaginea statului acuzat că încalcă grav drepturile omului.

Autoritățile din Qatar provoacă din nou un scandal internațional. Potrivit Daily Mail, gazdele viitorului turneu final din 2022 vor ca muncitorii care au lucrat la stadioanele pentru Cupa Mondială să plece din țară începând cu luna august a anului viitor, când ar fi trimiși în concediu fără plată

Tabloidul britanic susține că statul asiatic încearcă să se protejeze astfel de ochii străinilor, luând decizia controversată pentru ca migranții să nu fie expuși pe durata CM 2022 și să nu influențeze negativ imaginea statului și așa acuzat că încalcă grav și repetat drepturile omului.

Mii de dolari împrumut

Sursa citată vine cu mărturia unui cercetător în drepturile migranților la organizația nonguvernamentală Amnesty international. „Suntem îngrijorați să aflăm că muncitorilor li se cere să părăsească țara înaintea startului marii competiții fotbalistice. Știm că mulți plătesc mii de dolari pentru a-și găsi loc de muncă în Qatar. 

Mulți se împrumută de sume foarte mari. Cei care vor fi forțați să plece înainte să strângă suma necesară pentru a-și plăti datoriile vor avea mai probleme”, explică May Romanos.

7.000 de morți

Șantierele de la stadioanele construite în Qatar pentru CM 2022 au fost denumite „ale morții". Circa 7.000 de persoane au decedat din cauza condițiilor improprii în care au fost obligate să muncească. 

Trebuie să se facă presiuni la nivel mondial asupra celor din Qatar pentru a întări drepturile muncitorilor, ce trebuie compensați financiar. Și decesele trebuie explicate.

- May Romanos, cercetător în drepturile migranților

Citește și:

Olandezii, furioși după ce au dat cu piciorul calificării: „E strigător la cer cum am jucat. Lenea e de vină!”

Absență de ultimă oră pentru „tricolori” » Mirel Rădoi nu se poate baza pe un titular

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
cky33
cky33  •  14 Noiembrie 2021, 17:19
Postat de adrianna. pe 14 Noiembrie 2021, 16:30

Aia cu 7,000 de morti era un citat din Daily Mail, care e un fel de gsp sau are jurnalistul scorpie “surse” in Qatar?

Initial si eu am fost super sceptic, dar am cautat pe site-uri serioase in limbile pe care le cunosc, adica engleza, franceza, maghiara si aparent numarul este calculat la morti la locul de munca + cei care au murit in urma unor accidente, 7000 e incredibil de mult. Si 1000 ar fi fost!

adrianna.
adrianna.  •  14 Noiembrie 2021, 16:30

Aia cu 7,000 de morti era un citat din Daily Mail, care e un fel de gsp sau are jurnalistul scorpie “surse” in Qatar?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  14 Noiembrie 2021, 16:02

qatar e floare la ureche pe langa ro ...dar nimanui nu i pasa...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează