INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Mike Maignan, victima rasismului: „Mi-au strigat «maimuță». Nu mai ajută să vorbești cu ignoranții. Trebuie pedepsiți!”

Mike Maignan l-a anunțat pe arbitru că refuză să mai joace într-o atmosferă atât de ostilă Foto: Guliver/GettyImages
Mike Maignan l-a anunțat pe arbitru că refuză să mai joace într-o atmosferă atât de ostilă Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 21 ianuarie 2024 11:04 / Actualizat duminica, 21 ianuarie 2024 11:30

Mike Maignan, 28 de ani, a refuzat să mai joace în fața atacurilor rasiste ale ultrașilor lui Udinese. După cinci minute de suspendare, meciul a fost reluat și Milan a învins-o pe Udinese, 3-2 pe „Dacia Arena”.

Victoria cu numărul 100 a lui Stefano Pioli la Milan, 3-2 cu Udinese, nu i-a adus bucurie. Meciul jucat pe „Dacia Arena" a fost suspendat în prima repriză din cauza atacurilor rasiste împotriva lui Mike Maignan, portarul rossonerilor.

Dinamo mai renunță la un jucător! Cine e următorul străin sacrificat
DINAMO
Dinamo mai renunță la un jucător! Cine e următorul străin sacrificat

În minutul 26, primele insulte împotriva goalkeeperului. Maignan l-a anunțat pe arbitrul Maresca, iar crainicul stadionului le-a cerut ultrașilor să înceteze. Șapte minute mai târziu, fanii radicali friulani din peluză l-au jignit din nou și francezul nu a mai vrut să joace. A părăsit terenul, el și coechipierii lui au plecat la vestiare. După cinci minute, ei s-au întors, au continuat partida și au câștigat. Dar durerea rămâne.

Mike Maignan: „Nu se poate juca fotbal astfel”

La final, Maignan a retrăit ce s-a întâmplat la Udine. „Jocul era întrerupt. M-am dus după minge și au strigat «maimuță». La a doua oprire, am făcut-o încă o dată, așa că le-am spus antrenorului și arbitrului: «Nu se poate juca fotbal astfel»", a povestit portarul la Sky Sport.

„Nu e prima oară când mi se întâmplă, nu doar mie, ci și altor fotbaliști. Trebuie să spunem ce se petrece în tribune. Sunt ignoranți. E normal să fiu fluierat, dar nu rasism", s-a plâns francezul în vârstă de 28 de ani.

Mike Maignan, tu nu ești singur. Suntem toți alături de tine. Mereu aceleași probleme și mereu nicio soluție. E prea mult 
- Kylian Mbappe, atacant PSG

Mike Maignan: „Nu aș vrea să-i întâlnesc pe cei care m-au insultat”

Maignan le-a mulțumit colegilor pentru solidaritate: „Milan e un club uriaș, suntem o familie și toți m-au sprijinit. Ne-am întors cu o dorință și mai mare de a câștiga. Acesta a fost cel mai bun răspuns".

Ce le-ar zice suporterilor lui Udinese care l-au insultat? „Nu aș vrea să-i întâlnesc. Ar trebui pedepsiți dur. Să vorbești nu mai ajută în acest caz. Noi, jucătorii, putem reacționa doar așa".

Stefano Pioli: „Ignoranții pot rămâne acasă. Să nu mai vină pe stadion”

Pioli a comentat și el tabloul sumbru de la Udine. „Maignan e dezamăgit. Eu sunt mândru să antrenez o asemenea persoană, corectă și care respectă atât de mult oamenii din jur", a afirmat tehnicianul peninsular.

Concluzia sa: „E momentul să terminăm cu aceste atacuri pe stadioane. Ignoranții pot rămâne acasă. Să nu mai vină pe stadion”.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Când va fi convocat Horațiu Moldovan de Simeone + Ce scriu spaniolii despre alegerea făcută de Atletico
SPANIA
Când va fi convocat Horațiu Moldovan de Simeone + Ce scriu spaniolii despre alegerea făcută de Atletico
Manchester United i-a dat lovitura rivalei City » „Transferul” e deja făcut
MANCHESTER UNITED
Manchester United i-a dat lovitura rivalei City » „Transferul” e deja făcut

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
rumunek
rumunek  •  21 Ianuarie 2024, 14:21

Jumătate din echipa, pe care o susțin “arienii” măslinii italieni din peluza de la Udine, era formată din fotbaliști de altă rasă. Cam la asta se rezumă logica lor.

papora
papora  •  21 Ianuarie 2024, 13:39

"Nu mai ajută să vorbești cu ignoranții."..păi problema e, că nu sunt ignoranţi, te-au depistat instant şi te-au numit ceea ce eşti..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează