INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Scandalul din Serie A se extinde » Alte cluburi importante riscă să fie sancționate, precum Juventus

AC Milan, AS Roma, Udinese, Sassuolo și Atalanta riscă să fie și ele sancționate, după ce Juventus a fost depunctată.
Foto: Imago
AC Milan, AS Roma, Udinese, Sassuolo și Atalanta riscă să fie și ele sancționate, după ce Juventus a fost depunctată. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 23 ianuarie 2023 10:02 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 12:06

După ce Juventus a pierdut 15 puncte în clasamentul din Serie A, din cauza scandalului „plusvalențelor fictive Prisma”, alte câteva echipe din Italia ar putea fi sancționate, fiind de asemenea implicate în dosare similare. 

Este vorba despre AC Milan, campioana în exercițiu a Italiei, AS Roma, Atalanta, Sassuolo și Udinese, despre care italienii de la Libero, citați de calcionapoli24, scriu că procurorii au obținut mai multe detalii legate de actele contabile ala acestor cluburi, care ar putea fi incluse în partea a doua a investigației. 

Multe dintre documente duc către companiile controlate de Fabio Paratici, fostul director sportiv al lui Juventus, cu care echipele menționate ar fi făcute mai multe afaceri. 

Rădoi, salariu fabulos! Va câștiga o avere în Arabia Saudită
CONTRACT
Rădoi, salariu fabulos! Va câștiga o avere în Arabia Saudită

AC Milan, AS Roma, Atalanta, Sassuolo și Udinese riscă sancțiuni similare

Presa italiană se referă în cazurile lui AC Milan și AS Roma la anumite schimburi de jucători făcute cu „Bătrâna Doamnă”. În iulie 2019, Leonardo Spinazzola (29 de ani) părăsea Juventus și se transfera la AS Roma, pentru 29,5 milioane de euro. iar Luca Pellegrini (23 de ani) făcea cale întoarsă, la clubul torinez, în schimbul sumei de 22 de milioane de euro. 

De asemenea, în iulie 2017, Leonardo Bonucci (35 de ani) se transfera la AC Milan. „Diavolul milanez” îi plătea „Bătrânei Doamne” 42 de milioane de euro în schimbul experimentatului fundaș central. Mattia Caldara (28 de ani), în prezent jucătorul Speziei, a făcut pasul la Juventus, torinezii achitând  în schimbul acestuia suma de 37, 74 milioane de euro.  

Ce este scandalul plusvalențelor

Clubul Juventus a intrat anul trecut în vizorul Fiscului italian. Conform dezvăluirilor din Gazzetta dello Sport, oficialii bianconerilor au fost căutați de reprezentanții Gărzii Financiare, ce au descins la sediile clubului din Torino și Milano.

Fosta campioană a Italiei face obiectul investigației intitulate „Prisma”, începută în luna mai 2022. Autoritățile au pus mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021, bănuind o fraudă financiară în decursul acestor ani. 

Sunt vizate 42 de transferuri, cu implicare directă torineză, dintre cele 62 din ultimele trei sezoane, care au dat naştere unor câştiguri de capital și modul în care ar fi fost plătit Cristiano Ronaldo! Interceptările convorbirilor telefonice stau la baza acestui dosar exploziv! 

Conducătorii clubului au fost suspectați că s-ar fi folosit de tranzacţiile cu jucători pentru a înregistra câştiguri de capital artificiale, cu obiectivul de a îmbunătăţi bilanţul contabil al clubului. Există și un precedent. În 2018, Chievo a fost penalizată cu trei puncte și cu o amendă de 200.000 de euro pentru fals în actele contabile. 

8alte cluburi sunt implicate în scandalul plusvalențelor: Sampdoria, Empoli, Genoa, Parma, Pisa, Pescara, Pro Vercelli și Novara

VIDEO. Rezumat: Spezia - AS Roma 0-2

Citește și:

Debut fără glorie » Cum s-a descurcat Cristiano Ronaldo la primul meci oficial în Arabia Saudită

Iar n-a jucat Valentin Mihăilă » Ce probleme mai are fostul oltean acum la Parma: „Energie mentală slabă”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
Corcodel_topor
Corcodel_topor  •  23 Ianuarie 2023, 12:25
Postat de Marba1948 pe 23 Ianuarie 2023, 11:14

Mi se pare incorect sa fie penalizate cu puncte echipele pentru nereguli contabile! Daca ar fi fost vorba de meciuri aranjate, deci de trafic cu puncte, da, atunci trbeuie aplicata o depunctare masiva. Dar fiind vorba de bani, tot la bani trebuie arsi: amenzi uriase si puscarie pentru cei care au facut aranjamentele.

Și ce faci daca echipele se numesc PSG, Manchester City sau Newcastle? Cluburi cu resurse nelimitate pentru care amenzile nu înseamnă nimic. Daca pedepsele ar fi doar amenzi, atunci cluburi ca și PSG, City sau (in viitorul foarte apropiat) Newcastle n-ar mai respecta nicio regulă pentru că oricât de mare este amenda, nu le-ar pasa și mai degrabă ar plati amenda dupa amenda, dar n-ar mai fi restricționați cu nimic și ar arunca bani in stânga și în dreapta pe transferuri la orice ora, fara nicio grija că încalcă vreo regula. Acum ce sper eu, daca tot au intrat peste alte echipe, sa se bage și pe firul afacerii dintre Juventus și Barcelona, acel "transfer" Arthur - Pjanic in care i-au trecut în acte pe ambii cu valoare de peste 70 de milioane de euro. Cea mai mare bătaie de joc, daca gloabele alea doua valorau 70 de milioane, atunci Kante, chiar și accidentat, valoreaza 400 de milioane. Ce mi-e Juventus, dar și Barcelona este un club la fel de corupt și de murdar, iar plecarea lui Messi a scos la iveală adevărata față a clubului ăla.

Marba1948
Marba1948  •  23 Ianuarie 2023, 11:14

Mi se pare incorect sa fie penalizate cu puncte echipele pentru nereguli contabile! Daca ar fi fost vorba de meciuri aranjate, deci de trafic cu puncte, da, atunci trbeuie aplicata o depunctare masiva. Dar fiind vorba de bani, tot la bani trebuie arsi: amenzi uriase si puscarie pentru cei care au facut aranjamentele.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează