INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ITALIEI / "SFERTURI"

Milan - Napoli 2-0 // VIDEO Pac, pac, Piątek! "E un lunetist în ultimii 20 de metri"

Krzysztof Piątek, 23 de ani, promite să-l facă repede uitat pe Higuaín, care câştiga de cinci ori mai mult la Milan Foto: Reuters
Krzysztof Piątek, 23 de ani, promite să-l facă repede uitat pe Higuaín, care câştiga de cinci ori mai mult la Milan Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 30 ianuarie 2019 10:01

Milan - Napoli 2-0 // Krzysztof Piatek, atacantul abia adus de la Genoa, a reuşit "dubla" marți, la primul meci ca titular în rossonero, din primele două şuturi cadrate. Polonezul amenință recordul de goluri al competiției!

A refuzat să preia tricoul lăsat liber de Higuaín, nu de teama blestemului numărului 9 post Inzaghi la AC Milan, ci fiindcă vrea să demonstreze că-l merită. Şi că rossonerii n-au pariat în vânt 35 de milioane când l-au transferat de la Genoa după doar un tur în Serie A. Krszystof Piątek i-a cucerit pe noii săi fani de la debutul ca titular, semnând magnific calificarea în semifinalele Cupei Italiei, 2-0 cu Napoli. A reuşit "dubla" din chiar primele două şuturi cadrate în 2019 pe San Siro şi l-a surclasat pe Milik, vârf tot polonez la a cărui renume aspiră.

Opt goluri în trei meciuri

"E un lunetist letal în ultimii 20 de metri. A inventat al doilea gol", l-a elogiat Gattuso, care văzuse un Robocop în el de la întâiul antrenament, gata să rupă totul. Şi "Pistolarul" chiar s-a distrat marți seară cu Maksimovici şi Koulibaly, etalând viteză, intuiție, coordonare, rafinament şi clasă la execuțiile în acelaşi colț lung, de o precizie dezarmantă pentru Meret. Şi-a meritat un standing-ovation după 78 de minute de vis. Piątek, ce impresiona cu un poker la botezul la Genoa, 4-0 cu Lecce, a ajuns la 8 goluri în Cupă (în trei meciuri) şi e la unu distanță de cea mai bună performanță din ultimii 30 de ani. Andrea Lazzari a terminat cu nouă în 2005, dar recordul competiției, stabilit de Vialli cu 13 reuşite în 1989, e departe.

21de goluri are Piątek în acest sezon în Serie A şi în Cupa Italiei, al doilea cel mai tânăr jucător din Top 5 campionate ale Europei cu minimum 20 de reuşite după Mbappé (22)

3din ultimele 4 ediții ale Cupei s-au încheiat în "sferturi" pentru Napoli, care în ultimele 4 meciuri pe San Siro nu a marcat niciun gol, cu Milan şi Inter!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează