INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Milionar galactic la 16 ani » Martin Odegaard cîştigă 2,25 milioane euro anual la Real Madrid

Martin Odegaard, prezentînd tricoul alb de la Real alături de Emilio Butragueno // Foto: Guliver/GettyImages
Martin Odegaard, prezentînd tricoul alb de la Real alături de Emilio Butragueno // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 24 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 23 ianuarie 2015 21:53

Cel mai tînăr debutant din istoria "naţionalei" Norvegiei, la 15 ani şi 253 de zile, a fost cumpărat de Madrid pentru 3,5 milioane de la Stromsgodset.

Martin Odegaard, care juca în aprilie 2014 primul său meci în liga norvegiană la 15 ani şi 117 zile, cum nimeni nu mai reuşise (a debutat în cupele europene contra Stelei), a fost în ultimele zile centrul universului pentru marile grupări continentale: Arsenal, Man. United şi City l-au avut în stagii, Barca l-a vrut şi ea, dar finala s-a dat între Real şi Bayern. Cu Madridul învingător. După ce clubul blanco i-a oferit 3,5 milioane de euro lui Stromsgodset. Şi un post de antrenor la Academie tatălui, Hans Erik.

Puştiul, 16 ani pe 17 decembrie, a semnat pe 3 sezoane şi jumătate, pentru un salariu anual de 2,25 milioane. A fost prezentat joi în faţa a 40 de ziarişti şi 30 de fotografi, două televiziuni norvegiene transmiţînd 4 ore în direct de la Madrid, iar selecţionerul şi preşedintele forului de la Oslo au comentat transferul într-o conferinţă de presă.

"Real, un vis. Aici voi creşte, voi putea deveni cel mai bun", au fost primele cuvinte ale mijlocaşului. "Se va antrena cu prima echipă, dar va juca deocamdată la Real B", a anunţat directorul Butragueno, fost celebru golgeter al albilor. Şi toate meciurile lui Real Castilla vor fi live şi în Norvegia!

4,5 milioane de euro va primi Odegaard la Real dacă va obţine şi toate bonusurile trecute în contract

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează