INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Minunea Bradford » Echipa care face ravagii în Cupa Ligii cu o ”aripă” actor şi un portar vindecat de cancer

Eroul lui Bradford, Duke (prim-plan), e în al 9-lea cer:
Eroul lui Bradford, Duke (prim-plan), e în al 9-lea cer: "Nu-mi vine să cred că sîntem aproape finaliști"

Articol de - Publicat joi, 10 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 09 ianuarie 2013 21:57

Duke, eroul semifinalei-tur cu Villa (3-1), a fost operat acum 5 ani pentru a i se extirpa o tumoare la testicule. Iar Turgott juca în filme la 11 ani.

Încă un pas, returul din 22 ianuarie, şi Bradford City poate deveni prima echipă din liga a 4-a care joacă o finală de Cupa Ligii Angliei de la Rochdale în 1962! După ce le-a eliminat pe Wigan şi, mare surpriză, pe Arsenal, trupa lui Phil Parkinson şi-a trecut pe răboj încă un adversar ilustru: 3-1 cu Aston Villa, marţi, în prima manşă a semifinalelor.

A luptat să trăiască
Omul meciului, portarul Matt Duke, cu 11 parade! Două mai mult decît a reuşit pînă acum în acest sezon orice alt goalkeeper din Premier League de-a lungul unei partide. Un moment de glorie la care Duke nici nu îndrăznea să viseze acum 5 ani. În ianuarie 2008, cînd era la Hull City, a fost operat pentru a i se extirpa o tumoare malignă la testicule. Lupta lui cu cancerul a şi inspirat ulterior o campanie de strîngere de fonduri la Manchester City.

Rol de junior
Portarul în vîrstă de 35 de ani nu-i singura "figură" din lotul lui Bradford. "Aripa" Blair Turgott, 18 ani, a jucat în 2011 la CM Under 17. Dar nu-i singura lui realizare. În 2005, pe cînd avea doar 11 ani, jucătorul împrumutat de la West Ham interpreta rolul unui junior la Academia "ciocănarilor", în filmul "Green Street"!

Un tur cu Dan Petrescu
Printre jucătorii de top ai lui Bradford City s-a numărat şi Dan Petrescu. Românul a fost transferat de la Chelsea, în august 2000, pentru 1,5 milioane de euro. A jucat acolo un tur de campionat (17 meciuri/1 gol) înainte de a pleca în ianuarie 2001 la Southampton.

56 de morţi!
Arena unde Bradford a învins-o marţi pe Aston Villa, Valley Parade, a fost scena unei tragedii pe 11 mai 1985. În timpul meciului cu Lincoln City, la tribuna principală a izbucnit un mic incediu care, favorizat de vînt, a cuprins în numai 4 minute întreaga structură. Şi-au pierdut viaţa atunci 56 de suporteri şi 265 au fost răniţi.

7 e locul pe care-l ocupă Bradford City în liga a 4-a, la 11 puncte de liderul Gillingham

6,3 milioane de euro valorează lotul lui Bradford City, conform transfermarkt.de

10.00 e cota medie la casele de pariuri pentru ca Bradford să cîştige Cupa Ligii Angliei. Favorită e Chelsea, cu 1.50

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  10 Ianuarie 2013, 14:08

Fantastica echipa...ce ravagii face ea pe acolo...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează