INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA - OLANDA 2-1

Minunea s-a produs! Giroud, decisiv cu Olanda, l-a depășit pe marele Zinedine Zidane! E al 4-lea cel mai bun marcator din istoria naționalei Franței

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 10 septembrie 2018 13:38

Olivier Giroud a adus primul succes al campioanei mondiale Franța în Liga Națiunilor, 2-1 cu Olanda. Atacantul fără șut pe poartă la CM 2018 are 32 de reușite, una peste Zinedine, și e al patrulea în topul Les Bleus. 

Franța a sărbătorit titlul mondial la primul meci acasă de la turneul din Rusia cu o victorie scurtă, 2-1 contra Olandei, într-o atmosferă festivă. A fost un meci cu două fețe pentru Les Bleus, care au deschis și au închis tabela, după ce s-au jucat cu inimile fanilor.

O primă repriză controlată și concretizată de reușita lui Mbappé, cealaltă dominată de batavi și de slăbiciunile defensivei lui Deschamps, developate anterior și de nemți, dar speculate doar de Babel. De data asta, Areola, înlocuitorul accidentatului Lloris, nu a mai putut face minuni.

4 victorii la rând

Minune, în schimb, a fost că a înscris Olivier Giroud. În sfârșit! Atacantul ce nu trăsese niciun șut pe spațiul porții la Mondialul din Rusia a decis meciul cu un voleu inspirat, din centrarea rezervei Mendy, e drept și cu complicitatea lui Cillessen.

Mai mult, vârful lui Chelsea a ajuns la 32 de goluri pentru "cocoși", întrecându-l pe legendarul Zidane. La aproape 32 de ani, a devenit al patrulea cel mai bun marcator din istoria naționalei.

A fost al patrulea triumf la rând al Franței în duelurile cu Oranje, dar oricum noua selecționată a lui Koeman este în net progres comparativ cu precedenta confruntate din august 2017, 0-4 în preliminariile CM 2018.

"Olivier n-ar fi ajuns la acest nivel fără forța caracterului său. Este un luptător și deși n-a marcat la Mondial e foarte important pentru noi. Cei din teren și de pe bancă au vrut să împărtășească bucuria reușitei sale"
Didier Deschamps, selecționer Franța

10 partide
fără gol marcat la națională era seria negativă a lui Giroud, care punctase ultima oară în amicalul cu Irlanda de Nord, 2-0, pe 28 mai

10 goluri
au înscris Les Bleus în 2018 cu contribuția lui Mbappé, 8 reușite și două assisturi, cu 3 mai multe decât orice alt coleg din națională

Vezi aici toate rezultatele de duminică din Liga Națiunilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează