INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

VIDEO Miracolul Atalanta continuă în Serie A. Recordul impresionant stabilit de echipa lui Gasperini

Articol de - Publicat luni, 02 martie 2020 09:51

Atalanta Bergamo face un sezon de excepție. Echipa antrenată de Gian Piero Gasperini (62 ani) a obținut un nou rezultat spectaculos în ultima etapă de Serie A: A câștigat cu 7-2 pe terenul lui Lecce!

La pauză, meciul se afla la egalitate, însăelevii lui Gasperini s-au dezlănțuit în a doua repriză și au reușit să marcheze de cinci ori în 45 de minute!

Columbianul Duvan Zapata cu un hat-trick (22, 54, 62) , Josip Ilicic (47), Luis Muriel (87), Ruslan Malinovsky (90+1) cu câte un gol și autogolul lui Giulio Donati (17) au adus victoria categorică a Atalantei. De cealaltă parte, Riccardo Saponara (29) și Donati (40) au marcat în poarta lui Pierluigi Gollini.

Atalanta, la al treilea meci din acest sezon în care marchează 7 goluri 

Victoria cu Lecce a fost al treilea meci din acest sezon în care Atalanta marchează 7 goluri! Performanța a mai fost reușită pe terenul lui Torino (7-0) și pe teren propriu, în fața celor de la Udinese (scor 7-1). 

În acest moment, Atalanta este cea mai spectaculoasă echipă din primele 5 campionate europene. În cele 25 de meciuri disputate de formația lui Gasperini în acest sezon de Serie A s-au marcat 104 goluri, dintre care 70 au fost marcate de aceasta. Echipa din Bergamo are de departe cel mai bun atac din Serie A, marcând cu 10 goluri mai mult decât liderul Lazio, care a jucat un meci în plus. Din primele 5 ligi europene, doar PSG (75 goluri) și Bayern Munchen (71) au marcat mai mult decât a făcut-o Atalanta.

Au egalat recordul stabilit de AC Milan secolul trecut

Pe lângă cele 3 victorii în care au marcat 7 goluri, Atalanta a mai înregistrat rezultate spectaculoase în acest sezon: victorii cu 5-0 în fața Parmei și a celor de la AC Milan, ceea ce înseamnă că echipa lui Gasperini a marcat cel puțin 5 goluri în 5 meciuri din acest campionat! Ultima echipă care a realizat acest lucru a fost AC Milan, în sezonul 1958/1959!

Parcurs incredibil și în Champions League

Atalanta este revelația acestui sezon de Champions League. Spre surprinderea tuturor, echipa din Bergamo s-a calificat în optimile de finală ale Champions League, terminând pe locul 2 într-o grupă în care s-au mai aflat Manchester City, Dinamo Zagreb și Șahtior Donețk. Acest lucru este cu atât mai impresionant având în vedere că Atalanta a început sezonul de Ligă dezastruos: 0-4 pe terenul lui Dinamo Zagreb!

12 goluria marcat Atalanta în 7 meciuri în Champions League

Iar frumoasa lor poveste pare să nu aibă sfârșit: în manșa tur a optimilor, Atalanta a zdrobit Valencia în Italia, scor 4-1, și sunt principalii favoriți să se califice în sferturile Champions League.

Performanțele trupei lui Gasperini sunt uluitoare, considerând că se află pe locul 13 într-un clasament al celor mai mari salarii din Serie A pe sezon.

Vezi aici rezumatul VIDEO al partidei:

Citește și:

Ștefan Radu va intra în istoria lui Lazio! Ce record impresionant va atinge

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează