INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

Operațiunea 300 » Mircea Lucescu continuă cursa pentru recordul de meciuri internaționale

Mircea Lucescu, Foto: Imago Images
Mircea Lucescu, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 16 august 2022 17:54 / Actualizat marti, 16 august 2022 18:01

Mircea Lucescu (77 de ani), antrenorul lui Dinamo Kiev, bifează mâine seară borna 286, distanțându-se la șefia topului european de Ferguson și Wenger. Românul caută și o revanșă în Liga Campionilor cu Benfica.

Il Luce a ajuns doar la un pas de a juca din nou în grupele Ligii cu Dinamo Kiev. Ultimul obstacol este în play-off Benfica, fosta adversară din ediția trecută a seriilor. Turul de mâine seară, de la Lodz, va reprezinta meciul cu numărul 286 din palmaresul său de antrenor în Europa, atât la nivelul cluburilor, cât și la echipa națională. 

Și numărătoarea va continua în acest sezon cel puțin până la 293, pentru că dacă va pierde barajul, Mircea Lucescu va merge în grupele Europa League. Iar de-acolo i-ar veni mai ușor să ajungă în primăvara continentală și să se apropie de recordul fantastic de 300 de partide. Pe care tehnicianul de 77 de ani îl va putea atinge în ediția 2023-2024, cu condiția să nu se retragă între timp!

Sute de amenințări primite de fotbalistul lovit de Darwin Nunez » A publicat mesajele oribile: „Te voi omorî! Sper să cadă avionul cu tine!”
LIVERPOOL - CRYSTAL PALACE 1-1
Sute de amenințări primite de fotbalistul lovit de Darwin Nunez » A publicat mesajele oribile: „Te voi omorî! Sper să cadă avionul cu tine!”

Ancelotti este departe Mircea Lucescu

Statistica ia în calcul CCE/Liga Campionilor, Cupa Cupelor, Cupa UEFA/Europa League, Conference League, Cupa Intertoto, Supercupa Europei, Cupa Intercontinentală, Mondialul Cluburilor și Cupa Anglo-Italiană, inclusiv jocurile de calificare, plus întâlnirile naționalelor din preliminariile CE și CM, și are ca sursă Transfermarkt. 

Dintre cei aflați încă în activitate cel mai aproape este Carlo Ancelotti, ce a anunțat însă că Real Madrid va fi ultima formație pregătită, Jose Mourinho și Pep Guardiola având nevoie de mulți ani pentru a-l ajunge.

Mircea Lucescu nu a câștigat niciodată cu Benfica

Benfica pare un obstacol foarte greu de depășit, dovadă tradiția celor patru confruntări trecute. Nu doar că Dinamo Kiev nu a câștigat niciodată, dar nici nu a reușit să marcheze

În „dubla” din sezonul trecut, echipa lui Mircea Lucescu a obținut unicul punct, 0-0 la Kiev, cedând la Lisabona cu 0-2. Acum miza este mult mai mare, atât sporticvă, cât și financiară.

Top meciuri antrenori

NumeJocuri
1. Mircea Lucescu285
2. Alex Ferguson278
3. Arsene Wenger260
4. Carlo Ancelotti231
5. Jose Mourinho211
6. Pep Guardiola161

VIDEO. Mircea Lucescu: “Chiar dacă am oferte, pentru nimic în lume nu plec de la Dinamo Kiev! Ar fi un semn de lașitate”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Vestea momentului în fotbalul european: „Ronaldo pleacă de la Manchester United”

Van der Vaart a cedat nervos: „Barcelona e MAFIA! Trebuie pedepsită”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
costeltudor
costeltudor  •  16 August 2022, 21:33

Continua cursa pt. bani !!! Banul contează la Lucica !!!

ucluj2011
ucluj2011  •  16 August 2022, 21:26

Respect Il Luce , cel mai mare antrenor român al tuturor timpurilor. dacă ar fi avut pe mână echipele pe care le-au avut Ancelotti , Mourinho sau Pep... echipe de SUTE de milioane de euro , Lucescu ar fi fost în TOP 10 antrenori ai tuturor timpurilor din istoria Mondială a fotbalului. Oricum este în Top 10 ai ultimilor 20 de ani. Mult succes pe mai departe MARELUI LUCESCU , un antrenor cum România nici nu a mai avut și din păcate nici nu cred că va mai avea vreodată!!!

marius.bxl
marius.bxl  •  16 August 2022, 19:52

Normal ça este pe primul loc ....a jucat și în intertoto

Vezi toate comentariile (3)
Comentează