INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DINAMO KIEV

Mircea Lucescu impresionează la Dinamo Kiev: „O experiență de neprețuit alături de Alex Ferguson al Europei de Est”

Croatul Ognjen Vukojevici, secundul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, spune că „învăț în fiecare zi de la un antrenor legendar, care trăiește în fiecare zi pentru fotbal”. Foto: Imago
Croatul Ognjen Vukojevici, secundul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, spune că „învăț în fiecare zi de la un antrenor legendar, care trăiește în fiecare zi pentru fotbal”. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 27 decembrie 2020 12:36 / Actualizat duminica, 27 decembrie 2020 12:36

Croatul Ognjen Vukojevici, secundul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, spune că „învăț în fiecare zi de la un antrenor legendar, care trăiește în fiecare zi pentru fotbal”.

Din vară, Ognjen Vukojevici este unul dintre secunzii lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. Fostul mijlocaș defensiv în vârstă de 37 de ani, care este acum și selecționerul U20 al Croației. cunoaște bine clubul ucrainean. A jucat șase ani la Kiev.

"Poveștile carierei sale sunt de neuitat"

"Nu-mi imaginam un start mai bun al carierei de antrenor", se confesează Vukojevici într-un interviu pentru cotidianul croat Sportske Novosti. "Trăiesc o experiență de neprețuit alături de Lucescu. El este Alex Ferguson al Europei de Est".

E impresionat de tehnicianul în vârstă de 75 de ani: "Învăț în fiecare zi de la un antrenor legendar. Pregătește fiecare meci la cel mai mic detaliu, are întotdeauna și planul B, și planul C. Locuim amândoi la cantonamentul lui Dinamo și suntem mereu împreună. Poveștile carierei sale sunt de neuitat".

"Am adus clubului 38 de milioane de euro"

Vukojevici e mai mult decât mulțumit de prima parte a sezonului la Kiev. "Am lăsat în urmă o toamnă de succes. Suntem primii în campionat, în fața lui Șahtior, este prima oară în ultimii șase ani când Dinamo e lider după meciurile din tur. Ne-am calificat în grupele Ligii Campionilor, am încheiat pe locul trei și continuăm primăvara europeană. Am promovat mulți tineri jucători. Și, deloc de neglijat, am adus clubului 38 de milioane de euro în această perioadă".

Noi, cei trei asistenți, conducem antrenamentele în fiecare zi și lucrăm individual cu jucătorii, potrivit programului și planului lui Lucescu. Discutăm mult, analizăm numeroase situații. Am fost încântat să descopăr că Lucescu ne cere părerea și apreciază ce spunem. La sfârșit, el ia decizia, dar vorbește și acceptă sugestii
Ognjen Vukojevici, antrenor secund Dinamo Kiev

33 de trofeea cucerit Mircea Lucescu în carieră, cele mai multe la Șahtior (22)

48 de trofeea adunat Sir Alex Ferguson la Aberdeen (10) și Man. United (38)

Mircea Lucescu, la un pas să fie bătut de un jucător! Răzvan Raț: „Îmi venea să-i dau cu ceva în cap! Așa m-am gândit”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Lionel Messi, interviul sfârșitului de an! Azi face marele anunț: „Leo mi-a spus ce vrea să facă, m-a surprins decizia”

Alt scandal cu Neymar: petrecere de 5 zile și 5 nopți cu 500 de invitați în pandemie. Are discotecă subterană!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează