INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Mircea Lucescu, onorat de italieni! E în Top 10 al celor mai buni antrenori străini: „Un maestru al fotbalului”

Mircea Lucescu a antrenat la Pisa. Brescia, Reggiana și Inter
Mircea Lucescu a antrenat la Pisa. Brescia, Reggiana și Inter

Articol de - Publicat duminica, 12 aprilie 2020 17:45

Mircea Lucescu (74 de ani) a fost inclus în Top 10 al tehnicienilor străini din toate timpurile în Serie A. „Asta arată că am lăsat ceva în urma mea”, spune antrenorul.

Mircea Lucescu privește cu nostalgie această ierarhie făcută de site-ul italian Calciomercato. Un Top 10 al celor mai buni antrenori străini din istoria Seriei A. Luce este acolo, alături de tehnicieni mari, precum Helenio Herrera, Liedholm, Mourinho, Boskov sau Zeman.

„Un maestru al fotbalului deseori subevaluat", a comentat Calciomercato la caracterizarea sa. „În anii '90, românul a fost o prezență fixă în Serie A. Debutul la Pisa, anii cu Brescia, paranteza scurtă numită Reggiana și sezonul de la Inter încheiat cu demisie”. Concluzia: „A descoperit multe talente și a pus o amprentă precisă echipelor sale".

Lucescu completează: „Nu am fost la mari cluburi, dar am promovat jucători. Lumea mă ține minte". 

Top 10 antrenori străini din Serie A

  • 1. Helenio Herrera (franco-argentinian)
  • 2. Niels Liedholm (suedez)
  • 3. José Mourinho (portughez)
  • 4. Sven-Goran Eriksson (suedez)
  • 5. Vujadin Boskov (sârb)
  • 6. William Garbutt (englez)
  • 7. Zdenek Zeman (ceh)
  • 8. Cestmir Vycpalek (ceh)
  • 9. Hermann Felsner (austriac)
  • 10. Mircea Lucescu

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT! 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Florin Răducioiu le-a vorbit italienilor despre Ianis Hagi: „Nu cred că e de Lazio. Are o mare problemă

Nicolae Stanciu numit trădător, șobolan! „Noi am aflat ce s-a întâmplat deja”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
remarque
remarque  •  12 Aprilie 2020, 23:11
Postat de Vlad Hartea pe 12 Aprilie 2020, 19:07

Un clasament subiectiv facut de un ziarist sportiv !! Au fost antrenori straini in Seria A precum, Hector Cuper,Oscar Tabarez, Roy Hodgson, Rafael Benitez, Vladimir Petkovic sau Rudi Garcia, care au avut rezultate notabile in acest campionat in comparatie cu Mircea Lucescu !! Sa nu uitam ca Lucescu a retrogradat cu fiecare din Seria A, respectiv Pisa, Brescia si Reggiana, iar la Inter a antrenat doar 5-6 etape !!!

nivelul presei sportive a scazut peste tot. Nu doar la noi sunt jurnalisti fara chemare. Superficiali, neinformati, fara talent, cu o cultura cladita pe barfa nu pe scoala sau studiu.

2036290743290484
Ion Marin  •  12 Aprilie 2020, 20:02

Ciocu mic!Mircea Lucescu e unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii.La multi ani Nea Mircea!Vino inapoi la dragostea dintai.

2036290743290484
Ion Marin  •  12 Aprilie 2020, 20:01

E complicat , e foarte complicat pentru Dinamo.Scriu de vreo 7 ani si pentru Nea Goita si pentru suporterii lui Dinamo , dar nimeni nu a luat in seama nimic, sa nu mai vorbesc de caposenia lui Nea Goita, pacat!Branza buna in burduf de caine, cam asta a fost Nea Goita petru Dinamo.Suporterii s au miscat incet , daca timp de 7 ani adunau bani de la toti cei care sunt dinamovisti si de la unii care doreau si puteau sa sposorizeze clubul, acum nu erau probleme , dar s au multumit cu pica para malaiata in gura lui natafleata.Au asteptat sa vina vanatorul hocheist Tiriac si rapidisto stelistul Lucescu, care nici el nu stie ce este , dar numai dinamovist nu este, sa salveze clubul , astia au primit enorm de la acest club , iar ei cand clubul care i a facut celebrii are nevoie,stau cu spatele la el.Suporterii daca vor ca echipa sa mai existe trebuie in al 12-lea ceas sa se mobilizeze sa stranga oameni si bani in jurul clubului in regim de urgenta.Daca Porumboiu e disponibil sa mearga dupa el la Vaslui si sa l roage sa preia Dinamo de la Nea Goita.E un tip serios si ambitios , stie fotbal si cred ca a invatat din greselile pe care le a facut la Vaslui.Dragi suporteri , mergeti cu palaria in mana si la Badea , Borcea , A.Nastase si la altii si ceretii le bani si publicati in presa lista de solicitari si cat a dat fiecare , faceti asta pana nu e prea tarziu, cereti le si celor 2 , Lucescu si Tiriac , sa vedem cat dau ei.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează