INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Un atacant care a jucat timp de 14 sezoane în Serie A, condamnat la doi ani închisoare pentru evaziune fiscală

Mirko Vucinic, fostul atacant ce a trecut pe la Juventus. Foto: Imago Images
Mirko Vucinic, fostul atacant ce a trecut pe la Juventus. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 17:03 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 17:03

Mirko Vucinic (40 de ani), fostul atacant ce a trecut pe la Juventus și AS Roma, a fost găsit vinovat de un tribunal din Lecce, pentru că n-a declarat la Fiscul italian o sumă de 13,5 milioane de euro, care i-a fost confiscată de autorități. Sentința este cu suspendare și va fi contestată de avocatul muntenegreanului.

Încă un caz de evaziune fiscală și mărturie mincinoasă în declarația de venituri afectează un fost fotbalist, cu vechi ștate în Il Calcio. Mirko Vucinic a fost găsit vinovat de un tribunal din Lecce, care l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Jumătate din pedeapsa cerută de procurori. 

Fostul internațional muntenegrean, cu 46 de selecții și 17 goluri, a fost depistat că a „uitat” să treacă în declarația de venituri o sumă destul de importantă, acumulată din perioada în care Vucinic a evoluat în afara Peninsulei, între 2014 și 2017.

Mirko Vucinic, condamnat la doi ani închisoare pentru evaziune fiscală! Face recurs la sentința primită

Pe lângă această pedeapsă, fostul atacant va fi obligat să achite daune către Fiscul italian și i s-au confiscat bani și bunuri în valoare de 6 milioane de euro, după cum scrie agenția Sportmediaset. Avocatul lui Vucinic, Antonio Savoia, contestă decizia și, după ce va primi motivarea sentinței, va face un recurs la Curtea de Apel, susținând că acuzațiile care i s-au adus muntenegreanului se referă la fapte ce s-au prescris. 

De menționat că, deși a plecat în Emiratele Arabe Unite, pentru trei sezoane, la Al-Jazira, Mirko și-a păstrat rezidența tot în Italia și acolo trebuia să achite și taxele. Lucru pe care fostul golgheter l-a omis!

Un atacant care a jucat timp de 14 sezoane în Serie A, condamnat la doi ani închisoare pentru evaziune fiscală
Mirko Vucinic. Foto: Instagram

Mirko Vucinic a fost golgheter și în Emiratele Arabe Unite

Potrivit acuzării, în perioada în care a jucat în Golf, Vucinic a câștigat în total 13,5 milioane de euro și nu a plătit niciun impozit către Fiscul italian. În interalul de timp în care a jucat în serie A, Mirko a cucerit opt trofee, trei cu AS Roma (2 Cupe ale Italiei și o Supercupă) și cinci cu Juventus (3 scudetti și două Supercupe ale Italiei). 

A fost declarat cel mai bun fotbalist din Muntenegru în anii 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012 și 2013 și a fost golgheterul din Emnirate în stagiunea 2014-2015.

Citește și:

Jucătorul lui Sepsi, beat la volan! Dioszegi: „L-a prins poliția la 3 noaptea. O să aibă dosar penal. Reziliem dacă putem”

Ciobotariu, așteptat la altă echipă » Mișcarea de domino care se pregătește în SuperLiga

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
eldiaforever
eldiaforever  •  20 Octombrie 2023, 21:39

asta nu a jucat pentru nationala serbiei? ca in perioada aia inca mai era serbia&muntenegru denumirea tarii? oricum,cat de prost sa fii sa iti mentii resedinta in italia stiind ca aia au taxe de rup si tu jucai la arabi. nu stiu situatia lui financiara,dar cred ca o sa fie greu sa dea 6 milioane de euro,tinand cont ca aia 13,5 milioane de euro i-a castigat acum 6-9 ani. aproape un deceniu in urma imediat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează