INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Însoțitor surpriză pentru Hans Flick la naționala Germaniei » Miroslav Klose s-a certat cu oficialii lui Bayern și poate pleca de pe Allianz Arena

Per Mertesacker, Hans Flick, Miroslav Klose și Philip Lahm FOTO Guliver/Gettyimages
Per Mertesacker, Hans Flick, Miroslav Klose și Philip Lahm FOTO Guliver/Gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 18 aprilie 2021 15:12 / Actualizat duminica, 18 aprilie 2021 15:38

Miroslav Klose (42 de ani), secund la Bayern Munchen, nu se înțelege cu directorul sportiv Hasan Salihamidzici și l-ar putea urma pe Hans Flick la selecționata Germaniei, adversara României din preliminariile pentru mondiale. Motivul? La juniori, i-a ținut băiatul pe bancă.

La duelul-retur, din octombrie sunt toate șansele ca „tricolorii” să aibă de-a face cu o națională a Germaniei condusă de actualul cuplu de antrenori ai lui Bayern. Hansi Flick a anunțat sâmbătă că vrea să părăsească gruparea bavareză în vară, după numai un an și jumătate. Motivul? Neînțelegerile cu directorul sportiv Hasan Salihamidzici, în special la transferuri.

Hans Flick, prima variantă pentru „Die Mannschaft”

Flick are varianta naționalei, unde e așteptat să-i succeadă lui Joachim Low, iar lui i s-ar putea alătura și secundul Miroslav Klose. Fostul internațional are și el disensiuni cu Salihamidzici, după ce, ca antrenor la juniori, l-a ținut de mai multe ori pe bancă pe fiul acestuia.

15 milioane de euro despăgubire pentru Julian Nagelsmann

Klose e sub contract cu Bayern până la vară, deci n-ar fi o problemă să plece. În schimb, acordul lui Flick expiră abia în 2023, iar clubul este posibil să ceară Federației o despăgubire consistentă pentru a-i da undă verde. Șefii campioanei Germaniei n-au avut până acum nicio reacție, deși, potrivit tabloidului Bild, au fost înștiințați personal de antrenor despre intențiile sale, încă de miercurea trecută.

Presa a înșirat o serie de nume ce ar putea fi luate în calcul pentru succesiunea lui Flick: Julian Nagelsmann, Eric ten Hag, Marc van Bommel, Ralf Rangnick, Xabi Alonso. Însă negocieri nu s-au purtat cu nimeni. Doar Leipzig a anunțat că, dacă e să-l piardă, în schimbul lui Nagelsmann vrea o despăgubire de 15 milioane de euro!

6 trofeea cucerit Flick cu Bayern până acum: titlul, Cupa și Supercupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și CM cluburi

7 puncteare Bayern avans în fruntea clasamentului, cu 5 etape înaintea finalului de sezon

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

S-a aflat! Răzvan Lucescu, discuții cu o echipă de mijlocul clasamentului în Serie A! Ce mare antrenor ar putea înlocui în Italia

Tudor Băluță, OUT de la Dinamo Kiev: „În niciun caz nu rămâne. Să fie sănătos”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ali.bec
ali.bec  •  18 Aprilie 2021, 16:33

Bai Salihamice, ai greșit meleagurile dacă vrei sa-ți joace beizadeaua pe pile. Mai bine-ți cauți o academie mai balcanica. Așa mai *** - acolo ai toate șansele.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează