INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Ce a schimbat Mo Salah la pauza meciului cu Newcastle și la ce record a ajuns golgheterul lui Liverpool!

Mo Salah a transformat al doilea penalty pentru 4-2 cu Newcastle // Foto: Imago
Mo Salah a transformat al doilea penalty pentru 4-2 cu Newcastle // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 02 ianuarie 2024 11:08 / Actualizat marti, 02 ianuarie 2024 16:24

Mohamed Salah (31 de ani) și-a înlocuit ghetele cu care ratase un penalty în prima repriză și s-a dezlănțuit în repriza secundă. Extrema egipteană s-a revanșat cu o „dublă” și un assist: „Nu puteam să intru în Noul An și să plec la Cupa Africii cu o performanță așa slabă!”

Mohamed Salah îi va lipsi enorm lui Liverpool la acest început de 2024. A demonstrat-o și aseară, când egipteanul a fost omul meciului cu Newcastle (4-2). 

Speriați de suma cerută pentru Drăgușin, au transferat alt fundaș de urgență
ITALIA
Speriați de suma cerută pentru Drăgușin, au transferat alt fundaș de urgență

Extrema de 31 de ani a ținut să se despartă, pentru cel puțin o lună, de fanii "„cormoranilor" cu o evoluție pe măsura valorii sale. 

Salah nu a plecat la Cupa Africii pe Națiuni (14 ianuarie - 13 februarie) fără să-și pună amprenta pe prima înfruntare din Noul An. Mo a ratat un penalty la 0-0, al patrulea de la startul stagiunii trecute, însă s-a răzbunat în partea a doua, devenind irezistibil.

Salah a influențat trei goluri din patru în Liverpool - Newcastle

Salah a mărturisit c-a schimbat la pauză ghetele, cu care se antrenase și duminică, și și-a schimbat și nivelul realizărilor. 

Repriza secundă a fost a lui: „Vrei să mergi la națională cu asemenea performanță slabă? În niciun caz! În consecință, m-am concentrat mai bine, mi-am intensificat eforturile în a face diferența și am reușit".

Mohamed a semnat o "dublă" și l-a servit pe Cody Gakpo la faza celui de-al treilea gol al gazdelor. A fost al optulea assist în actualul sezon pentru Salah (cel mai bun pasator, la egalitate cu Ollie Watkins, de la Aston Villa), ajuns la cota 14 goluri, câte a înscris și liderul Erling Haaland în campionat! 

Pe Anfield Road, Mo a sfidat potopul și a desprins-o pe Liverpool la 3 puncte de Aston Villa.

Salah: „Nu am o superstiție cu ghetele!”

„Nu este o superstiție, pentru că folosesc câteva perechi de ghete. Dar când simt că trebuie să fac ceva pentru a mă debloca... OK, ies afară și schimb ghetele. 

Nu-mi place să intru în repriza a doua gândind că «nu am marcat cu acelea». Așa că mi-am calmat mintea și m-am concentrat pe meci", a dezvăluit egipteanul, de neoprit luni seară și care a marcat o treime din golurile "cormoranilor" în 20 de etape! 

Mo n-a mai ratat a doua lovitură de la 11 metri, la 3-2 în minutul 86, și a ajuns la 202 goluri în 331 de partide disputate la Liverpool!

Jurgen Klopp și-a pierdut verigheta în iarbă

Klopp a trăit foarte intens jocul, a discutat mult pe margine cu asistentul și cu al patrulea arbitru, contestând unele decizii. S-a întors cu spatele când Salah a bătut al doilea penalty și s-a descătușat la 4-2. 

150de goluri a reușit Mohamed Salah în Premier League în tricoul lui Liverpool. E al cincilea jucător ce reușește asta, după Harry Kane (Tottenham), Sergio Aguero (Man. City), Wayne Rooney (Man. United) și Thierry Henry (Arsenal)

Totuși, a trăit clipe de spaimă după ce și-a pierdut verigheta în iarbă. A rugat un steward și un cameraman să-l ajute în căutări și a sărutat-o când a găsit-o!

Am foarte mare încredere în echipă. Avem atât de mult talent, dar trebuie să și muncim. Jucătorii doar au nevoie să se exprime în teren la adevăratul potențial, să joace fotbalul lor. Dacă reușim asta și tragem din greu, vom rămâne o echipă câștigătoare.

- Jurgen Klopp, manager Liverpool

Citește și alte știri de fotbal internațional

Criticat pentru cariera meteorică la AC Milan, Florin Răducioiu a răspuns din suflet: „Oameni buni, știu că e o epocă digitală. Nu am fost suficient de bun, dar a fost visul meu”
AC MILAN
Criticat pentru cariera meteorică la AC Milan, Florin Răducioiu a răspuns din suflet: „Oameni buni, știu că e o epocă digitală. Nu am fost suficient de bun, dar a fost visul meu”
Manchester United l-a cedat astăzi pe mijlocașul de 40 de milioane de euro
TRANSFER
Manchester United l-a cedat astăzi pe mijlocașul de 40 de milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează