INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Modelul Serie A, în plină criză coronavirus: la ce obligă Juventus și marile cluburi » Decizia care l-ar înfuria teribil pe Becali la FCSB

Cristiano Ronaldo are cel mai mare salariu din Serie A // sursă foto: Guliver/gettyimages
Cristiano Ronaldo are cel mai mare salariu din Serie A // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 martie 2020 09:30

Președintele și Directorul Executiv ai Serie A plănuiesc să prezinte Asociației Fotbaliștilor Profesioniști din Italia o propunere de a îngheța toate salariile din prima ligă italiană.

Situația în Italia devine tot mai dramatică. Cazurile de infectare cu noul coronavirus se înmulțesc, iar campionatul este suspendat pe termen nedefinit. În toată această perioadă, cluburile trebuie să le plătească jucătorilor salariile fără a realiza venituri importante, iar cluburile cu bugete mici întâmpină probleme și unele sunt chiar în pericol de a intra în faliment.

Decizia de înghețare a salariilor pentru această perioadă s-ar aplica tuturor cluburilor, inclusiv celor din fruntea clasamentului, precum Juventus, Inter sau Lazio, scrie AS. Președintele Federației Italiane de Fotbal a declarat că această posibilitate se discută deja de câteva zile și că e de așteptat să fie unanim acceptată din spirit de solidaritate, „pentru ca fotbalul să supraviețuiască”.

Juventus are doar un punct avans în fruntea clasamentului din Serie A. Vezi întreagul clasament Serie A aici. 

Decizia va ajuta cluburile mai mici din Serie A

Președintele Serie A, Paolo Dal Pino, și Directorul Executiv Luigi de Siervo, l-au informat pe Președintele Asociației Fotbaliștilor din Italia că sunt foarte aproape de a finaliza toate detaliile și că propunerea urmează a fi prezentată pentru aprobare pe 30 martie.

Conform Gazzetta dello Sport, absolut toți jucătorii din Serie A vor avea salariile înghețate în această perioadă, în semn de solidaritate cu cluburile mai mici, care sunt amenințate de posibilitatea de a intra în faliment.

9134 de deceses-au înregistrat în Italia, din cauza COVID-19

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre Serie A:

Adrian Mutu, povești amuzante din perioada când juca la Inter: „I-am dat lob cu bară lui Peruzzi. S-a ridicat «ursul», era nervos”

Cristiano Ronaldo nu se plictisește în carantină » Bolidul de 9,5 milioane de euro pe care și l-ar fi cumpărat portughezul

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
whiteredarad
whiteredarad  •  28 Martie 2020, 11:05

La ce salarii au jucatorii in Italia, in serie A, chiar si la echipele din coada, fotbalistii nu sufera prea mult. Trebuie sii in Romania sa fie cam la fel, cu salariile peste 500 euro/luna

valyomanid4
valyomanid4  •  28 Martie 2020, 10:58

Pe timpul comunistilor era lozinca...Nici o masa fara peste..Acum e ...Nici un articol fara nea Cici si fcfcsb...

gazistu
gazistu  •  28 Martie 2020, 10:26

sa nu vorbim de Ronaldo, Dybala sau Immobile..ci la oricare fotbalist din Serie A..care cred ca au bani de pot reai inca 30 de an i de acum in ainte, cu tot cu familii....sa nu uitam ca ronaldo sia cumparat ieri un bolid de 9,5 mil euro....pai cu banii aia daca stai sa te gandesti el mai mult de 2000E lunar nu cred ca cosuma pe mancare si utilitati ....pai daca impartim aia 9,5 mil euro la 2000E /lunar..ajungem ca omu ... 2000 X 12 luni= 240000E/an X 40 ani = 9,6 mil...exact 40 de ani cu 2000E /unar poate trai mult si bine....aici vb numai de banii de masina...ca in conturi mai are.,si firme si business din care poate trai...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează