INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM CLUBURI

Modrici e împotriva ultimei inovații: "Nu-mi place arbitrajul video. Ăsta nu e fotbal!"

Decizie ușoară: Ronaldo nu era în ofsaid. Dar VAR a întârziat
Decizie ușoară: Ronaldo nu era în ofsaid. Dar VAR a întârziat

Articol de - Publicat vineri, 16 decembrie 2016 00:00

Modrici și ceilalți jucători ai Realului au protestat împotriva asistenței video, care a creat confuzie în semifinalele Mondialului cluburilor. VAR va fi folosit și la CM 2018!

Premieră mondială în fotbal. Video Assistant Referee (VAR) a fost folosit oficial într-o competiție FIFA și sistemul Hawk-Eye e deja contestat. Și de fotbaliști, și de antrenori. A creat confuzie și a dat erori la Mondialul cluburilor!

Prima semifinală
Nacional - Kashima 0-3

Miercuri, arbitrul maghiar Viktor Kassai a fost avertizat după un minut și jumătate asupra unui fault ignorat în careul columbian, timp în care meciul continuase. Atunci l-a atenționat asistentul video olandez Danny Makkelie, ce urmărise de mai multe ori reluările pe ecranele din fața sa.

A mai așteptat câteva zeci de secunde, spre surprinderea jucătorilor, care nu înțelegeau de ce s-a oprit partida. După ce a văzut el însuși repetarea fazei pe slow-motion la marginea terenului, Kassai a dictat penalty. Trecuseră 135 de secunde! Și a fost 1-0 pentru Kashima!

"Tehnologia ne-a dezavantajat"

Dar nici asistentul video, nici "centralul" n-au observat ofsaidul în care se afla japonezul înainte de a fi agățat! Și centrarea se îndrepta chiar spre el, influențând jocul, deși FIFA pretinde contrariul. În plus, niponul a fost primul care l-a împins pe sud-american! "Tehnologia ne-a dezavantajat", a declarat la final Reinaldo Rueda, antrenorul lui Nacional.

A doua semifinală
America - Real 0-2

Ieri, Ronaldo și madrilenii sărbătoreau al doilea gol în prelungirile partidei, când arbitrului paraguayan Enrique Caceres i s-a spus în cască să anuleze reușita. Inițial, VAR a crezut că a fost ofsaid. Și mexicanii au reluat jocul din terenul lor. După puțin timp, "centralul" a zis stop! A luat mingea și a pus-o la centru. VAR se lămurise: gol valabil. Când a reînceput întâlnirea? După un minut și 35 de secunde!

"Sper să fie abandonat repede"

"Sistemul nu funcționează", s-a plâns Ronaldo. "Nu-mi place", a adăugat Benzema, completat de Zidane: "E ceea ce vrea FIFA, dar creează confuzie". Cel mai supărat a fost Modrici: "Ăsta nu e fotbal! Sper ca sistemul să fie abandonat repede. Toată lumea e bulversată".

"VAR a observat infracțiunea, dar decizia finală a fost luată de arbitru, după ce a văzut reluarea. Tehnologia a funcționat perfect"
Massimo Busacca, șeful arbitrilor FIFA

12țări vor testa sistemul VAR în următorii doi ani: Franța, Germania, Italia, Olanda, Belgia, Portugalia, Cehia, Brazilia, SUA, Mexic, Australia și Qatar

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
rikiriki365
rikiriki365  •  16 Decembrie 2016, 15:06

pai Modric joaca la o echipa foarte mare. aceste echipe sunt favorizate de arbitraj..

americanu197
americanu197  •  16 Decembrie 2016, 14:54

ma rog asta e stupizenia arbitrilor... dar in mod normal e foarte mare nevoie de asa ceva... jocul e tot mai rapid si se vede ca multi arbitri sunt depasiti in multe faze

alexbibirica1
alexbibirica1  •  16 Decembrie 2016, 11:28

sper sa fie mentinut acest sistem .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close