INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

UPDATE Accidentare de coşmar a lui Raul Jimenez: „A fost oribil! Şocant!” » Atacantul lui Wolves, operat

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie 2020 11:01 / Actualizat luni, 30 noiembrie 2020 14:32

Lovit violent cu capul în tâmplă de David Luiz (33 de ani), atacantul mexican al lui Wolverhampton a fost transportat la spital și e în afara pericolului. „Raúl vorbește, e conștient. E pe mâini bune”.

UPDATE - Raul Jimenez, operat

Atacantul mexican fost operat azi-noapte pentru fractură craniană și mai rămâne câteva zile sub observație, a anunțat Wolverhampton.

Știrea inițială 

Era minutul 4 și 25 de secunde pe „Emirates”, când mingea centrată din corner de Willian a survolat colțul careului mic al lui Wolverhampton. Venit lansat, David Luiz a sărit să lovească mingea cu capul, dar l-a izbit direct în tâmplă pe Raúl Jiménez.

„Nu am văzut impactul, l-am auzit”

Ciocnirea a fost înfiorătoare. Sky Sports nici nu a mai dat reluarea, atât de rău arăta. "Am realizat într-o clipă că e grav. A fost oribil", și-a amintit Conor Coady, căpitanul oaspeților. El a fost primul care a urlat și a făcut semne disperate spre medicii de la margine. Pedro Nieto (Wolves) s-a speriat: "Nu am văzut impactul, l-am auzit. Șocant".

David Luiz arăta ca la război, cu sângele șiroindu-i pe chip. Brazilianul în vârstă de 33 de ani și-a revenit repede, chiar dacă se vedea că e amețit. Atacantul mexican, 29 de ani, era însă la pământ, inconștient, nemișcat. Zece minute l-au îngrijit doctorii acolo, pe gazon.

„Am auzit «cod roșu». Îngrozitor”

Nuno Espirito Santo, managerul oaspeților, plângea privind ce se întâmplă pe teren cu jucătorul său. "Am auzit «cod roșu». Un moment îngrozitor. Care a fost reacția? Panică, panică, panică. Un coșmar", a povestit tehnicianul portughez. "Puteai citi totul pe fețele coechipierilor. Era teribil". Jiménez a deschis ochii. Respira. Era tot ce își doreau medicii. I-au fixat masca de oxigen și l-au ridicat cu targa. De la stadion s-au oprit doar la spital.

Trecuse pericolul

Mai târziu, când meciul nu se încheiase, BBC a anunțat că fotbalistul e conștient. La zona mixtă, Coady a confirmat: "Respiră. E treaz". Iar la conferință, Nuno a declarat: "Raúl vorbește. E pe mâini bune". Pericolul trecuse. Asta era tot ce conta.

48 de goluria marcat Raúl Jiménez în 110 meciuri jucate la Wolverhampton

4 anieste durata noului contract al mexicanului la Wolves, semnat în octombrie

Am fost foarte îngrijorați. M-am rugat ca totul să fie bine. E ceva ce nu vrei să vezi niciodată
Conor Coady, căpitan Wolverhampton

Am fost șocat, pentru că am văzut reacția jucătorilor. Erau înspăimântați
Mikel Arteta, manager Arsenal

„Vorbim de viață și moarte! E inacceptabil”

David Luiz a continuat să joace, cu un bandaj mare pe cap. A fost însă înlocuit după prima repriză. În Anglia, potrivit protocolului medical pentru comoții, un fotbalist trebuie înlocuit imediat, dar Mikel Arteta spune că „medicii i-au făcut câteva teste pe teren, și David nu și-a pierdut nicio clipă cunoștința. De aceea a continuat”. Totuși, managerul lui Arsenal a spus că „la pauză, nu se simțea bine, ne-a zis că nu mai poate lovi mingea cu capul și l-am schimbat”.

 Alan Shearer, fostul mare golgeter englez, acum analist sportiv, a protestat la BBC împotriva deciziei de a-l păstra pe teren încă 40 de minute. „Fotbalul trebuie să se trezească. Nu luna viitoare, acum. Protocolul din fotbal e inacceptabil. Cum de i s-a permis lui David Luiz să rămână pe teren. Vorbim de sănătatea jucătorilor aici. Vorbim de viață și moarte! E inacceptabil”.

Foto: Guliver/gettyimages
Foto: Guliver/gettyimages
Foto: Guliver/gettyimages
Foto: Guliver/gettyimages
Foto: Guliver/gettyimages
+6 FOTO

VIDEO Ai grijă să porți corect masca de protecție! 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează