INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Mondialul brazilian din 2014 începe de jos: Naţionala Montserrat-ului n-are stadion :D

Meci al naţionalei de fotbal din Montserrat
Meci al naţionalei de fotbal din Montserrat

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 15 iunie 2011 16:40

Primul meci din calificările pentru Campionatul Mondial din 2014 (Brazilia) se va juca astăzi, pe 15 iunie, între modestele naţionale ale lui Belize şi Montserrat. Montserrat va fi gazda în prima partidă, dar nu va juca acasă, pentru că nu are  în ţară un stadion cu minime facilităţi! Astfel, meciul va avea loc în Trinidad Tobago, la Couva. Returul se va disputa doar 4 zile mai tîziu, la Belmpoan, în Belize.

Belize pleacă drept favorită certă în această dublă-manşă, mai ales prin prisma ultimelor rezultate. Exotica naţională din Belize a pierdut recent cu 0-2 în faţa Panamei, menţinînd un scor decent în faţa echipei care a reuşit să bată Statele Unite ale Americii la Gold Cup (2-0)! De altfel, Panama este revalaţia turneului, dominînd grupa din care face parte.

Montserrat este considerată printre cele mai slabe echipe naţionale de pe glob, aflată în clasamentul FIFA pe locul 202, la egalitate cu Anguilla, Samoa Americană, Papua Noua Guinee şi San Marino.

Belize este pe locul 172 în lume, la mare "bătălie" cu ţări precum Kirgistan, Palestina, Republica Dominicană sau Laos!

Campionatul din Belize conţine doar 4 echipe, fiind una dintre cele mai restrînse competiţii interne de pe mapamond. În contrapartidă, Montserrat nici măcar nu are un campionat propriu, micuţul stat numărînd doar 200 de fotbalişti.

"Ştiu că avem talent! Avem jucători care evoluează în Australia şi în Regatul Unit. O competiţie internaţională nu va face decît să ajute creşterea jocului din insulă" - Kenny Dyer, selecţioner Montserrat

Bătălia pentru turneul brazilian se anunţă a fi cea mai complexă şi mai lungă din istoria unui turneu final. Nu mai puţin de 832 de meciuri se vor juca pentru a se stabili cele 31 de ţări (din 201, împărţite în 6 confederaţii) care vor merge la Mondialul din Ţara Cafelei.

Au fost şi ţări care nu s-au înscris în calificările pentru Mondial: Butan, Guam, Mauritania şi Brunei nu vor lua startul în preliminarii.

ROMÂNIA ÎŞI AFLĂ GRUPA PE 30 IULIE
Formatul de calificare la Mondiale în zona europeană va fi neschimbat faţă de competiţiile anterioare. 53 de Federaţii îşi vor vedea reprezentativele împărţite în 9 grupe preliminare, în urma cărora cîştigătoarele vor obţine direct biletele de calificare. Locurile secunde din fiecare grupă vor disputa un baraj pentru accederea la turneul final. Grupele vor fi împărţite în funcţie de coeficienţii care stabilesc urnele, iar România se află tocmai în urna a 4-a. :S

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
ronaldo666
ronaldo666  •  15 Iunie 2011, 19:44

parca noi avem

the2vlad1
the2vlad1  •  15 Iunie 2011, 18:11

Sunt cu mult peste romania

bogdared9
bogdared9  •  15 Iunie 2011, 16:31

acolo ajungem si noi:))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close