INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Mondialul exterminării » 4.000 de muncitori ar putea muri pentru a construi arenele turneului final din Qatar

Contrastele CM 2022, muncitorii istoviți așteaptă autobuzele în fața unui luxos hotel din Doha // Foto: Reuters
Contrastele CM 2022, muncitorii istoviți așteaptă autobuzele în fața unui luxos hotel din Doha // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 23 mai 2015 00:00

Previziunea sumbră, lansată de The Guardian, îi vizează pe ”sclavii” ce lucrează peste 8 ore zilnic, la temperaturi de 40-50 de grade și care dorm pe jos, lipsiți de apă și curent.

Ambiția șeicilor qatarieni de a organiza un Mondial în deșert va transforma turneul final din 2022 într-o competiție însîngerată. Stadioanele ultramoderne și dotate cu aer condiționat vor fi clădite nu doar cu multe miliarde de euro, dar și cu prețul a 4.000 de vieți.

"Carnagiul", cum a scris The Guardian, tolerat de FIFA și permis de legea din Qatar, a fost denunțat și de International Trade Union Confederation, Asociația Internațională a Sindicatelor, ce vorbește deja de 1.300 de morți!

Infrastructura CM 2022 se realizează cu sclavi, pentru că angajatorul reține pașaportul pe durata contractului de muncă și nu mai poți părăsi țara. Condițiile sînt inumane, lucru peste 8 ore zilnic, pe o caniculă ce poate ajunge la 50 de grade C. Fără apă, curent și orice condiții de igienă. În cel mai fericit caz dormitorul se rezumă la o saltea pe jos, dacă nu, repaus în tribunele în construcție!

62 de muncitoripentru fiecare meci de la turneul final din Qatar va fi media victimelor în carnagiul derulat sub oblăduirea FIFA

FRF va vota cu Prinţul Ali?!

Michael van Praag s-a retras la fel ca şi Figo din cursa pentru preşedinţia FIFA (alegerile sînt pe 29 mai, la Zurich) şi va încerca să convingă FRF să voteze cu prinţul iordanian Ali bin Al-Hussein. "Un singur candidat are posibilități mai mari să cîștige scrutinul, și prințul Ali e cel mai bun și mai în măsură să mobilizeze voci care să-l înfrunte pe Blatter", a declarat președintele Federației olandeze.

"Platini a jucat un rol important pentru a ne aduna. Se încearcă separarea Europei de restul lumii uneori, dar azi vedeți simbolul"
Prințul Ali Bin Hussein, candidat președinție FIFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
maianimalule
maianimalule  •  23 Mai 2015, 14:21
Postat de red77 pe 23 Mai 2015, 13:44

nu cu englezii s-au luptat astia pentru mondial ? si acum presa din anglia scrie asta? astia mint mai ceva ca propaganda comunista . ca si aia ca vin romanii

englezii s-au batut cu rusia pentru 2018 nu cu astia

red77
red77  •  23 Mai 2015, 13:44

nu cu englezii s-au luptat astia pentru mondial ? si acum presa din anglia scrie asta? astia mint mai ceva ca propaganda comunista . ca si aia ca vin romanii

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  23 Mai 2015, 12:16

...exagerari..in Ro conditiile sunt mult mai rele ...si n a murit nimeni ...daca nu credeti ...duceti va pe santierele patrei ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close