INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2030-2034

Mondialul, încă o catastrofă: „E o aberație ecologică" + Trucul folosit de Infantino pentru a readuce turneul în Arabia Saudită!

Gianni Infantino a fost reales în funcția de președinte al FIFA. 
Foto: Imago
Gianni Infantino a fost reales în funcția de președinte al FIFA. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2023 14:26 / Actualizat joi, 05 octombrie 2023 14:40

Proiectul FIFA, CM 2030 în șase țări de pe trei continente, Uruguay-Argentina-Paraguay-Maroc-Spania-Portugalia, e lovit dur mai ales în Europa: „O alegere catastrofală”. Și iese în față scenariul potrivit căruia Gianni Infantino, șeful FIFA, a decis astfel pentru a „scăpa” de alte candidaturi în rotația continentală la următorul turneu. Și a-l oferi Arabiei Saudite în 2034, la doar 12 ani după întrecerea din Qatar!

FIFA a transformat Mondialul într-un tur al lumii. Turneul din 2030 se va juca în șase țări de pe trei continente, America de Sud, Africa și Europa. Va începe în Uruguay, la Montevideo, unde vor fi ceremonia și meciul de deschidere, pentru a marca 100 de ani de la primul CM, va continua în AmSud cu încă două partide, în Argentina și Paraguay, apoi se va muta în Maroc, Spania și Portugalia. Finala va fi la Madrid, pe „Santiago Bernabeu"

Așa va arăta întrecerea cu 48 de echipe și 104 dueluri în șase săptămâni. Mondialul globetrotter, cu toate cele șase gazde calificate din oficiu.

Premierul Marcel Ciolacu în ședința de guvern, după îndepărtarea redactorului-șef al GSP: „Industria pariurilor concediază jurnaliști. S-a depășit orice limită. Nu e normal să aibă atâta putere”
GUVERN
Premierul Marcel Ciolacu în ședința de guvern, după îndepărtarea redactorului-șef al GSP: „Industria pariurilor concediază jurnaliști. S-a depășit orice limită. Nu e normal să aibă atâta putere”

Atac la Gianni Infantino: „Cea mai nebună Cupă Mondială din toate timpurile!"

Proiectul, aprobat miercuri de Consiliul FIFA (din care face parte și Răzvan Burleanu) și care va fi confirmat la Congresul de la Zurich la sfârșitul lui 2024, e puternic contestat. „Cea mai nebună Cupă Mondială din toate timpurile!", a titrat Daily Mail. „Bine ați venit la ultimul plan FIFA lipsit de rațiune. Gianni Infantino a ridicat nivelul vandalizării World Cup".

Jurnaliștii britanici protestează, nu cred în globalizarea CM: „Crearea unei candidaturi comune Spania/Portugalia/Maroc punea deja probleme, cu trei națiuni pe două continente. Adăugarea Uruguayului, Argentinei și Paraguayului e un pacifism stângaci".

„Reputația FIFA e abject de murdară cu atâtea scandaluri"

Alt reproș capital: „Nepăsarea față de fani și de sănătatea jucătorilor e uluitoare. Pentru suporteri, acest turneu va costa o avere și atmosfera generată la o competiție organizată într-o singură țară va fi distrusă. O decizie ciudată, ilogică. Într-o perioadă în care reputația FIFA e abject de murdară cu atâtea scandaluri, putem doar specula asupra motivului ascuns în spatele hotărârii".

Explicația lui Infantino: „Într-o lume divizată, FIFA și fotbalul unifică". În iarna lui 2022, când lumea întreagă era pornită împotriva Mondialului din Qatar, o țară în care drepturile omului erau încălcate constant și grav, președintele forului a declarat: „Astăzi, eu sunt qatarian, astăzi mă simt arab, astăzi mă simt african, astăzi mă simt gay, astăzi mă simt handicapat, astăzi mă simt muncitor migrant".

Stratagema lui Gianni Infantino în beneficiul Arabiei Saudite

Motivul din spatele deciziei ar fi, speculează presa europeană, trucul lui Infantino, încercarea lui reușită de a „scăpa" la un singur Mondial de trei continente. Dintr-o dată, Europa, Africa și America de Sud nu ar mai fi putut candida pentru următorul CM și rotația continentală readucea turneul nu doar în Asia, ci mai exact, în Orientul Mijlociu.

După numai două ediții, în America de Nord și Centrală (2026) și AmSud/Africa/Europa (2030), FIFA revine cu Mondialul în zona Golfului Persic. Mai exact, în Arabia Saudită, care va fi aproape sigur unicul dosar pentru CM 2034. Din nou, World Cup într-o țară acuzată global de încălcarea drepturilor omului, plecând de la cel ce conduce regatul asiatic, prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Avertisment pentru Gianni Infantino: „Fotbalul nu trebuie să-și ardă terenul de joc"

Înapoi la CM 2030. Asociațiile pentru protejarea mediului reacționează furibund la proiectul competiției pe trei continente. „Infantino ne-a spus că Mondialul din 2022 era ecologic, pentru că era compact, cu deplasări limitate. Și totuși, în 2026, aceeași FIFA a ales teritoriul cel mai vast pentru o Cupă Mondială, un continent întreg. Apoi, organizează cel mai răsunător turneu, în 2030, an hotărâtor pentru climat, când avea ocazia unei revoluții ecologice", a atenționat în L'Equipe francezul Jeremie Suissa, liderul asociației Notre Affaire a Tous.

Expertul Mael Besson a tunat: „Acest plan e o aberație ecologică. O alegere catastrofală, total deplasată față de urgența climatică". Din perspectiva sa, „fotbalul ar trebui să fie interesat să reducă amprenta de carbon pentru a nu-și arde terenul de joc. No planet, no football". 

Citește și: 

Metoda neconvențională prin care AC Milan a anulat avantajul galeriei celor de la Borussia Dortmund

Antrenorul lui FC Porto are o problemă cu arbitrajul lui Anthony Taylor: „Am jucat împotriva unui «mai mult decât un club»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
cristian_marin
cristian_marin  •  05 Octombrie 2023, 17:47

Hai sa fim seriosi, Turneul Final al Cupei Mondiale a ramas aceeasi, el va avea loc in Spania, Portugalia si Maroc. S-a inventat si s-a introdus acest Play-Off al Cupei Mondiale, intre calificari si turneul final, care va avea loc in Uruguay, Argentina și Paraguay. Nu e un lucru rau, dar nu stiu de nu ii spun pe nume. E clar ca se trag sforile ca sa mearga Cupa Mondiala in Arabia Saudita, ca oamenii aia sunt dispusi si plateasca multi bani, enorm de multi bani, la alb, la gri, la negru, cum se doreste, doar sa vina Cupa Mondiala in Arabia Saudita. Iar in Elvetia in general si la FIFA in special, sunt foarte multi oameni saraci si cu foame mare de bani, mai ales cand cel care plateste nu trebuie sa se justifice in fata nimanui cui si pentru ce plateste.

demostene1
demostene1  •  05 Octombrie 2023, 16:50

totusi e greu de acum sa mai fie cupa mondiala organizata doar intr-o singura tara. sunt 48 de echipe si 104 meciuri. deca la 32 de echipe era nevoie de tari cu fotbal dezvoltat pentru a avea destule stadioane (sau tari in care nu conteaza cum se cheltuie banii). cred ca o sa fie foarte greu ca de acum doar o tara serioasa sa fie gazda avand in vedere ca e nevoie de vreo 16 stadioane serioase. dar se pierde mult din identitatea de cupa mondiala. spania si portugalia puteau lejer sa organizeze cupa mondiala in 2030

steaua.libera
steaua.libera  •  05 Octombrie 2023, 16:37

Tipul asta e nociv, trebuie indepartat cat mai repede. A vandut FIFA intereselor rusesti si arabesti!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează