INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UE

Moştenitorii lui Diego Maradona au câştigat lupta pentru marcă în UE împotriva fostului avocat al fotbalistului

29 iunie 1986. Diego Maradona, pe Azteca, la Ciudad de Mexico. Roberto Cejas l-a ridicat spre cer  / FOTO Imago +2   FOTO
29 iunie 1986. Diego Maradona, pe Azteca, la Ciudad de Mexico. Roberto Cejas l-a ridicat spre cer / FOTO Imago

Articol de - Publicat marti, 07 noiembrie 2023 22:21 / Actualizat marti, 07 noiembrie 2023 22:21

Moştenitorii lui Diego Maradona, decedat în urmă cu trei ani, au câştigat marţi lupta pentru folosirea numelui marelui fotbalist argentinian, după ce cea mai înaltă instanţă europeană a declarat că firma argentiniană Sattvica, care aparţine fostului său avocat, nu are dreptul la marcă, relatează Reuters.

În 2008, Maradona a înregistrat în UE numele său ca marcă pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, servicii de ospitalitate şi servicii IT.

După decesul său, în 2020, Sattvica a cerut Oficiului european de brevete EUIPO să transfere către companie marca, pe baza unui document din 2015 emis de Diego Maradona, care autoriza utilizarea comercială a mărcii de către Sattvica, şi a unui alt acord nedatat.

Ulterior, moştenitorii lui Maradona au cerut EUIPO să anuleze transferul înregistrat în dosarul său.

Într-o decizie de anul trecut, agenţia UE pentru brevete a declarat că Sattvica nu a prezentat documente care să confirme transferul mărcii către companie. Sattvica a sesizat apoi Curtea Generală din Luxemburg, a doua instanţă supremă din Europa.

"Documentele prezentate de această societate nu justifică în mod formal o cesiune a mărcii în favoarea sa în temeiul unui contract semnat între cele două părţi (Sattvica şi Maradona)", au declarat judecătorii. "În plus, întrucât Maradona a decedat înainte de depunerea cererii de înregistrare a cesiunii, Sattvica nu a putut corecta neregulile constatate. De asemenea, nu a putut prezenta nici alte documente", au precizat aceştia.

Sattvica poate face apel la Curtea de Justiţie a UE, instanţa supremă din Europa.

FOTO I-a dat gol Barcelonei în UCL și a celebrat enervându-i pe fanii catalanilor » Acum 4 luni, juca împotriva României

Șoc la Madrid! A leșinat din senin în finalul meciului și a fost scos pe targă de pe teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Vrajitoarea
Vrajitoarea  •  08 Noiembrie 2023, 09:06

Mi se pare firesc ca numele lui Maradona să fie marcă înregistrată, transmisă moștenitorilor săi direcți!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează