INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Motivele pentru care Dani Alves a ales să poarte numărul lui Xavi » Ce promisiune i-a făcut brazilianul fostului căpitan

Articol de GSP - Publicat luni, 10 august 2015 13:54

Dani Alves a ales să poarte în sezonul viitor numărul 6, cel care i-a aparținut fostului căpitan al Barcelonei, Xavi Hernandez, transferat în această vară la Al Saad.

Fundașul brazilian a explicat într-un interviu acordat cotidianului catalan Sport motivele pentru care își schimbă aproape de la un sezon la altul numărul de pe tricou.

"Am cerut să port numărul lui Xavi din mai multe motive. Primul: pentru că e ziua în care m-am născut (6 mai 1983), apoi pentru că l-am purtat și la Sevilla. Apoi, nu-mi place să joc mult timp cu același număr, mă plictisesc și trebuie să-l schimb.

M-am uitat la ultimele numere pe care le-am purtat, 2 și 22 (ultimul, în semn de admirație pentru Abidal) și am văzut că cifrele adunate dădeau 6. Și, evident, am ales acest nume pentru un mare fotbalist al acestui club, Xavi.

765 de meciuri
a jucat Xavi pentru Barcelona

Nu am ales numărul 6 pentru că m-aș compara cu Xavi, pentru că el nu se compară cu nimeni. A jucat atîția ani la club, eu nici nu m-am născut aici, nici n-am fost crescut de Barcelona, ca Xavi. Port numărul lui pentru că-l admir enorm. E un tip care m-a învățat multe, atît ca fotbalist, cît și ca om. Dar mai ales ca om, pentru că a trăit de toate în fotbal și am împărțit împreună momente foarte frumoase, dar și mai puțin frumoase. Am discutat mult cu el.

Decizia de a-mi prelungi contractul cu Barcelona am luat-o și după îndelungi discuții cu Xavi. Am vorbit cu el și i-am zis că n-aș vrea să ia nimeni numărul lui, pentru că eu cred că doar eu pot să-l apăr așa cum merită. Despre asta e vorba, să aperi numărul ăsta pentru ceea ce a însemnat Xavi pentru acest club, pentru această echipă. Iar eu voi face asta. Eu am nevoie mereu de noi țeluri, iar acesta e unul dintre ele.

Alves spune că nu s-a consultat cu Xavi înainte să ia numărul 6, ci că i-a spus abia apoi: "Nu l-am anunțat. L-am luat și apoi am vorbit cu el. Mi-a zis că e încîntat că am făcut asta și că-l voi apăra cum se cuvine. Deci, dacă am binecuvîntarea lui, nu-mi mai trebuie nimic".

24 de ania petrecut Xavi Hernandez la Barcelona, dintre care 17 la prima echipă

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
mitroi2008
mitroi2008  •  10 August 2015, 15:36

Minte! Stie ca era numarul cu care a jucat Mirel Radoi si de aia l-a ales!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează