INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPECIAL

Fiul fostului atacant de la Poli Timișoara a ajuns la Academia lui Manchester United: „Tot pentru România vreau să joc”

Mouhamed Mansour a ajuns la Academia lui Manchester United
Mouhamed Mansour a ajuns la Academia lui Manchester United

Articol de - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 09:25 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 10:01

La numai 10 ani, Mouhamed Mansour, fiul lui Gueye, fostul atacant al Politehnicii Timișoara, a ajuns la Academia lui Manchester United, după ce, în urmă cu doi ani, spunea că își dorește să joace în Anglia și să-l cunoască pe idolul său, Cristiano Ronaldo.

În septembrie 2020, Gueye Mouhamed Mansour și mama sa, Ramona, părăseau România pentru a se stabili în Anglia, unde aveau rude. Acum locuiesc în Ellesmere Porte, un orășel aflat la 40-45 km de Liverpool.

Mouha, cum îi spun apropiații, avea doar 9 ani și s-a adaptat cel mai repede. Și la școală, dar și la fotbal. A început să joace la un club mic, Voxel, o pepinieră a celor de la Everton, iar apoi, fiindcă își dorea mai mult, a trecut la Princess Villa.

Remarcat de scouterii lui Manchester United

Micuțul atacant a început să marcheze pe bandă rulantă și a atras repede privirile tuturor. Și după doar câteva luni a fost remarcat de unul dintre scouterii lui Manchester United, care a început să-l urmărească constant. „Dădeam câte 5-6 goluri pe meci”, spune Mouha.

De aici, lucrurile au mers pe repede înainte. Mama a fost convinsă să accepte să-l lase la probe la Academia marelui club englez și, după un singur antrenamnet, a fost primit. De acte și de naveta puștiului se ocupă Daniel, unchiul lui Mouha.

Și, de două săptămâni, puștiul se antrenează în aceeași bază ca și idolul său, Cristiano Ronaldo. Deocamdată e în perioada de probe, de 6 săptămâni, când încă mai are voie să joace și la fosta sa echipă, Princess Villa, după care va evolua doar pentru Manchester.

Scouterul care l-a remarcat a spus familiei că Mouha nu va avea nicio problemă și că va rămâne la Manchester, puștiul impresionându-i deja și pe antrenorii de acolo.

E bun și la mate

În urmă cu doi ani, Gazeta Sporturilor l-a descoperit pe fiul lui Gueye Mansour la Vâlcea, unde locuia împreună cu mama sa. Părinții erau despărțiți, iar puștiul, născut în România, juca la ACS Olympic, la grupa profesorului Dan Zguroiu.

„Avea calitate de mic. La cinci ani și jumătate l-am luat în primul cantonament, alături de cei de 13-14 ani. Are tehnică, e îndrăgostit de minge, driblează, dă goluri, aleargă mult, e peste tot! Iar eu l-am încurajat mereu, să-și exprime personalitatea. Era golgeterul echipei la noi. Sunt sigur că va reuși și acolo”, spune tehnicianul, mândru că elevul său a ajuns la Manchester United.

Pe atunci, la numai 8 ani, Mouha avea deja cercel în ureche, idolul său era Cristiano Ronaldo și își dorea să ajungă să joace în Anglia când va fi mare. Mult mai devreme decât s-ar fi așteptat, visul lui prinde deja contur.

Mouhamed Mansour: „Când o să fiu mare, vreau să joc pentru România”

„E superb aici. Am toate condițiile și vreau să reușesc! Deocamdată nu l-am întâlnit pe Cristiano Ronaldo, să fac o poză cu el, că a fost la echipa națională, iar antrenamentele mele nu au fost în aceeași zi cu ale echipei mari. Dar o să-l întâlnesc, nu-mi fac probleme. Abia aștept! 

Până atunci, eu mă pregătesc, vreau să ajung fotbalist, mai mare decât tata. O să auziți de mine! Iar când o să fiu mare, tot pentru România vreau să joc!”, a povestit micuţul.

Mouha nu neglijează nici școala. E în clasa a 6-a, a depășit deja bariera limbii și spune cu mândrie că „de curând am luat o diplomă, că sunt cel mai bun din clasă la matematică”.

Îi mulțumesc mamei mele, care a avut grijă de mine și mi-a făcut cea mai mare bucurie cu surioara mea, Jacqueline! La fel și unchiulețului meu, Daniel, care se ocupă de mine cu fotbalul, dar și antrenorului meu, Dan Zguroiu, care m-a ajutat cu primii pași în acest sport. O să mai auziți de mine!

- Gueye Mouhamed Mansour

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Cum a apărut Dani Alves la prezentarea la Barcelona » Și-a explicat gestul inedit

Ciprian Tătărușanu s-a destăinuit în Corriere dello Sport: „Nu regret că m-am retras de la națională”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
minos3
minos3  •  18 Noiembrie 2021, 11:59

Eu zic sa fie convocat la Nationala. Sa nu il pierdem !

gruia
gruia  •  18 Noiembrie 2021, 11:20

Musai la urmatorul joc al echipei nationale trebuie sa debuteze si Mansour jr, e pacat sa-l pierdem.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează