INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Mourinho, dezarmat de geniul lui Messi: "M-am bucurat atît de mult de spectacolul oferit de el! Nu există un sistem sau un antrenor care să poată opri un talent de proporțiile astea!"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 mai 2015 11:06

E clar! Messi nu mai lasă indiferent pe nimeni. Tehnicianul lui Chelsea, Jose Mourinho, recunoaște că savurează meciurile argentinianului și îi dă dreptate lui Pep Guardiola: "Puricele" e de neoprit!

Pentru prima dată, în ultimii 5 ani, Jose Mourinho nu a ajuns în semifinalele celei mai importante competiții din Europa. Dar mărturisește că se simte ușurat și, în sfîrșit, se poate bucura de prestațiile fotbalistului Barcelonei.

"În sezonul, după mulți, mulți ani, ăsta n-am ajuns prea departe în Liga Campionilor, dar văzîndu-l pe Messi ce face, nici nu mi-e dor să fiu acolo.

M-am bucurat atît de mult de spectacolul oferit de Messi încît nu m-am mai gîndit că nu sînt acolo. Te gîndești doar la ce minunății face tipul ăsta!"

Nopți nedormite din cauza lui Messi

Mou nu ezită să recunoască ce bătăi de cap i-a dat argentinianul pe vremea cînd o antrena pe Real Madrid.

"Messi e unic, e de neoprit! E adversarul cel mai dificil pe care l-am avut vreodată. De cîte ori am jucat contra lui Messi, am petrecut ore în șir studiindu-l și încercînd să găsesc soluția pentru a-l opri colectiv, pentru că nu-l poți marca om la om. De multe ori, am avut succes, alteori, nu.

Cînd eram la Inter (2010, în semifinalele Ligii Campionilor), l-am anihilat în ambele manșe. Nu există o soluție constantă pentru a-i face viața grea, uneori marcajul om la om are efect, alteori e o misiune imposibilă. Cum spuneam, uneori am avut succes, alteori nu. Nu există un sistem sau un antrenor care să poată opri un talent de proporțiile astea!

De fiecare dată mă gîndeam care ar fi cea mai bună metodă colectivă să-i fac viața grea, pentru că de oprit nu poate fi oprit. Cred că e cel mai bine spus. Nu e vorba de a-l opri pe Messi, ci de a-i face viața grea, de a-i complica meciul. Asta e cea mai bună soluție contra lui".

Mai mult, antrenorul portughez crede că avîndu-l pe Leo în echipă ai garantat trofeul Ligii Campionilor dacă ești o echipă mare din Europa.

"Oamenii gîndesc greșit. Una e să ai o echipă, alta e să ai o echipă în care să fie Messi. E o altă poveste. El l-a dus în finală pe Frank Rijkaard. A jucat o finală de Ligă cu Guardiola. Așa cum e de așteptat, o să joace finala și cu Luis Enrique. Messi poate duce orice antrenor în finală.

Așa că, atunci cînd analizați echipele, trebuie să vă amintiți că băiatul ăsta schimbă totul. El schimbă totul.

Nu credeți că City, Arsenal, Chelsea, United cu Messi în echipă pot cîștiga Liga Campionilor? Nu credeți? Eu cred!

O echipă în care joacă băiatul ăsta e o echipă diferită, o poveste diferită", a spus "The Special One".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
909448445779814
Jumulesti Alexandra  •  10 Mai 2015, 05:37
Postat de Jumulesti Alexandra pe 10 Mai 2015, 05:35

O verigheta mai simpla , si sunteti o.k. Abia dupa ce sunteti convins de aceasta operatiune va puteti continua activitatea din trecu

din trecut.

909448445779814
Jumulesti Alexandra  •  10 Mai 2015, 05:35

O verigheta mai simpla , si sunteti o.k. Abia dupa ce sunteti convins de aceasta operatiune va puteti continua activitatea din trecu

lprep
lprep  •  09 Mai 2015, 22:41

Totusi Mou l-a avut in echipa pe CR7 pe care il considera cel mai bun jucator din lume . De ce nu a avut "succesuri" cu cel mai bun dintre cei mai buni ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close