INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Mutu susține că nu e acuzat în ”Operațiunea Ofsaid”, dar Procuratura i-a blocat bani sau bunuri imobiliare » Sechestru de 211.293 €

Mutu s-a transferat în 2006 la Fiorentina, pentru care a marcat 69 de goluri în 143 de meciuri
Mutu s-a transferat în 2006 la Fiorentina, pentru care a marcat 69 de goluri în 143 de meciuri

Articol de - Publicat joi, 28 ianuarie 2016 00:00

”Nu am fost citat să mă prezint pentru declarații. E exact ce s-a întîmplat în România cu Dosarul Transferurilor”, spune Adrian, cercetat în transferul de la Juventus la Fiorentina.

Adrian Mutu n-a întîrziat să reacționeze, dezvinovățindu-se după ce numele său a apărut între ale celor 17 fotbaliști care au păcălit Fiscul italian în "Operațiunea Ofsaid", ce anchetează transferuri făcute între 2009 și 2012.

Noul vîrf al lui ASA Tg. Mureș zice că nu a fost citat pentru declarații și că doar conducătorii de cluburi și impresarii sînt cercetați, făcînd paralelă cu cazul de la noi.

"Nu sînt acuzat de evaziune fiscală. Ceea ce se investighează în Italia e exact ce s-a întîmplat în România cu «Dosarul Transferurilor», în care erau acuzați președinții de cluburi și așa-zișii «procuratori», și nu jucătorii transferați de aceștia", a postat Mutu, pe contul său de Facebook.

Locul 8 între evazioniști

Statul italian a blocat însă bani sau bunuri imobiliare și acțiuni în valoare echivalentă pentru a-și recupera prejudiciul de la cele 64 de persoane implicate. Adrian figurează pe locul 8 în topul evazioniștilor, cu 211.293 euro.

Lider e Crespo, acum antrenor la Modena (1,965 milioane), urmat de fostul impresar al românului, Alessandro Moggi (1,164 milioane), și Diego Milito (721.000).

Mutu și-ar fi primit salariul la Fiorentina fără cota de 15% cuvenită agentului, plătind taxe mai mici. În declarația fiscală n-a pus bonusurile de la club, reprezentînd compensația impresarului.

"În Italia se investigheză dacă cluburile au declarat toți banii, cîți bani au dat la agenți și dacă aceștia au declarat banii încasați!"
Adrian Mutu, atacant ASA

12.000.000 €este valoarea bunurilor imobiliare, acțiunilor sau a conturilor blocate pentru cele 64 de persoane acuzate de evaziune

69.720 €este suma pe care i-a fost pus sechestru lui Andrea Della Valle, președintele Fiorentinei, aceeași în cazul directorului sportiv Pantaleo Corvino

mecanism mutu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  28 Ianuarie 2016, 09:47

Mutu o sa faca puscarie ...mai devreme sau mai tarziu ...nu este timpul trecut...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează