INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POLONIA - ANGLIA 1-1

Premieră după 25 de ani la naționala Angliei! Tot cu Southgate implicat!

Premieră după 25 de ani la naționala Angliei! Tot cu Southgate implicat! // sursa foto: Imago
Premieră după 25 de ani la naționala Angliei! Tot cu Southgate implicat! // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 09 septembrie 2021 12:05 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 12:42

Pentru prima oară de la Euro 1996, când Southgate era în teren la semifinala pierdută cu Germania la penaltyuri, selecționerul Angliei nu a operat nicio modificare la Varșovia.

Premieră după 25 de ani pentru naționala Angliei. Gareth Southgate nu a făcut nicio schimbare în echipa cu care a scăpat printre degete victoria la Varșovia (1-1). 

Selecționerul care era în 1996 în teren la semifinala cu Germania de la Euro, pierdută la loviturile de departajare (5-6), a păstrat titularii până la finalul partidei cu Polonia! Deși pe margine avea destule variante de modificare, de la Saka, James și Bellingham la Trippier și Lingard, n-a mutat nimic și Szymański a adus egalarea cu capul (90+2), anulând reușita lui Kane (72).

Harry Kane, al 41-lea gol la naționala Angliei

A fost primul meci din aceste preliminarii Mondiale pe care reprezentativa Albionului nu îl câștigă. Anglia avea victorii pe linie și golaveraj 17-1: 5-0 cu San Marino, 2-0 cu Albania, 2-1 cu Polonia, 4-0 cu Ungaria și 4-0 cu Andorra, polonezii fiind singurii care i-au dat gol și în meciul tur.

Harry Kane a marcat pentru al treilea meci la rând de la finala Euro, după reușitele din întâlnirile cu Andorra și Ungaria. Al 41-lea gol la națională în toate competițiile în 64 de selecții, cu un șut din afara careului. De peste trei ani căpitanul nu mai punctase de la distanță, de la meciul cu Nigeria. Are 15 jocuri la rând cu gol reușit în preliminarii! Curând îi va întrece pe Lineker, Greaves și Bobby Charlton în topul naționalei, atacându-l pe liderul Rooney.

Gareth Southgate: „Remarc reacția echipei”

„A fost cel mai greu duel din grupă și nu este o surpriză. La începutul meciului am avut probleme pentru că Polonia a făcut presing sus și nu am plimbat mingea repede. Trebuie să remarc însă reacția echipei după finala Euro în aceste trei partide”, a mărturisit Southgate.

25 de goluriare Harry Kane în 24 de meciuri din preliminariile pentru CM și Euro

Când conduci doar cu 1-0 riști să pierzi avantajul la final. Suntem dezamăgiți că n-am luat toate punctele. Am controlat meciul în repriza secundă, dar posesia nu ne-a oferit și ocazii să ne desprindem, n-am avut suficienți jucători în careul advers
- Gareth Southgate, selecționer Anglia

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Messi s-a certat cu jurnaliștii argentinieni: „M-ați tratat ca pe un ratat!”

Spaimă în timpul zborului pentru naționala Germaniei! Aterizare de urgență: „S-a întâmplat ceva cu avionul”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează