INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Nemții schimbă VAR-ul » Fac curățenie în studio-ul asistenților video

Wolfgang Stark e de profesie bancher Foto: Guliver/Getty Images
Wolfgang Stark e de profesie bancher Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 29 august 2018 09:53

Primul vizat e cunoscutul fost arbitru internațional Wolfgang Stark, care sâmbătă, la Wolfsburg, a intervenit în mod repetat, din studio, peste ”centralul” partidei cu Schalke (2-1).

Nemții nu se descurcă deloc cu VAR-ul (Video Assistant Referee). În prima etapă a noului sezon, asistenții video au încasat critici la foc automat, unele intervenții, la meciul Wolfsburg - Schalke 2-1, sau lipsa de reacție, la penalty-ul acordat lui Bayern cu Hoffenheim (3-1), născând polemici încinse. Motiv pentru care responsabilii arbitrajului german sunt pe punctul de a face curățenie în studioul din Koln.

Cel dintâi vizat este un nume mare în Europa, fostul arbitru internațional Wolfgang Stark, 48 de ani, sâmbătă video-asistent la prima dintre partidele amintite. Influențat de el, "centralul" Patrick Ittrich a schimbat un "galben" corect acordat lui Nastasici (Schalke) în "roșu". La două minute de la prima decizie, în pauza de hidratare! Și n-a fost singura dată când a intervenit, chiar în situații ce n-o impuneau.

Astfel că șeful asistenților-video, Jochen Drees, vrea să-l înlocuiască: "Sunt oameni în arbitraj care au mai mult talent pe gazon decât în fața monitoarelor. Îl plac foarte mult pe Stark, dar probabil că are o perioadă proastă".

"În niciun caz nu l-am influențat pe arbitru să-și schimbe deciziile. Dar sunt de acord că la VAR mai trebuie lucrat"
Wolfgang Stark, asistent-video

15
ani a fost Stark arbitru FIFA, între 1999 și 2014

Vezi și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mountytoma
mountytoma  •  29 August 2018, 10:34

singura problema la VAR este ca intotdeauna deciziile sau non-deciziile sunt in favoarea echipelor mari/tarilor bogate! mi-e sila!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează