INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NEWCASTLE

UPDATE Newcastle, refuzată și de Unai Emery » Anunțul antrenorului: „Villarreal este casa mea”

Newcastle vrea să îl instaleze antrenor pe Unai Emery (49 de ani), în prezent pe banca spaniolilor de la Villarreal.
Foto: Imago
Newcastle vrea să îl instaleze antrenor pe Unai Emery (49 de ani), în prezent pe banca spaniolilor de la Villarreal. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 noiembrie 2021 16:48 / Actualizat miercuri, 03 noiembrie 2021 16:54

Unai Emery (50 de ani), în prezent pe banca spaniolilor de la Villarreal, a refuzat oferta celor de la Newcastle. Este încă un eșec la negocieri pentru șeicii care au preluat-o recent pe penultima clasată în Premier League, după încercările cu Antonio Conte și Erik ten Hag. 

UPDATE 16:45 » Și Unai Emery a refuzat-o pe Newcastle

Tehnicianul care azi împlinește 50 de ani a anunțat oficial că va continua pe banca „Submarinului Galben”, în ciuda interesului mare din partea clubului englez.

„Indiferent cât de mult zgomot a fost ieri în altă țară, în cadrul clubului Villarreal a fost transparență și loialitate față de familia Roig și față de jucători. Villarreal este casa mea și sunt 100% devotat. Sincer, sunt recunoscător pentru că un mare club și-a manifestat interesul pentru mine, dar sunt mai recunoscător să rămân aici.

I-am comunicat lui Fernando Roig decizia mea, aceea de a fi în continuare parte a proiectului de la Villarreal, datorită respectului din partea clubului și a jucătorilor, care este reciproc. 

Vreau să le mulțumesc fanilor pentru susținerea pe care au arătat-o mereu față de mine. Duminică avem un meci foarte important și sper ca împreună să obținem victoria”, a postat Villareal pe Twitter.

UPDATE 9:45 » Unai Emery, prima reacție după interesul lui Newcastle

Antrenorul lui Villareal a comentat interesul „coțofenelor” imediat după meciul din Liga Campionilor pe care Villareal l-a câștigat cu Young Boys, scor 2-0.

„Singurul lucru sigur, pentru a încerca să evit toate aceste speculații, este că Newcastle a exprimat un interes pentru mine. Dar eu m-am gândit doar la meciul din Liga Campionilor. N-am mai avut alte discuții. 

Nu am primit nicio ofertă, care trebuie să ajungă la club mai întâi. Sunt concentrat pe Villarreal și nu mă gândesc să plec. Dacă voi primi o ofertă, voi discuta cu președintele Fernando Roig Alfonso. 

Există un interes, dar voi discuta cu cei de la Villarreal mai întâi. Toate variantele sunt deschise, dacă cerințele mele vor fi îndeplinite. Nu am închis nicio ușă. Nu am spus nu acestui interes de la Newcastle. Dar voi discuta cu Fernando (n.r. – președintele clubului) mai întâi, pentru că am un respect uriaș pentru el.

Am încercat să mă concentrez pe pregătirea meciului. Nu vreau să analizez echipa Newcastle, pentru că sunt la Villarreal și sunt recunoscător. În principiu, da, voi fi pe bancă duminică la meciul cu Getafe”, a declarat Unai Emery la sfârșitul meciului din Liga Campionilor cu Young Boys.

Știrea inițială: Newcastle îl vrea pe Unai Emery

Miliardarii arabi care au preluat-o pe Newcastle trec la treabă. L-au demis pe antrenorul Steve Bruce, iar acum sunt într-o cursă contra cronometru pentru găsirea unui înlocuitor. Au fost multe nume vehiculate, dar acum lucrurile au avansat în negocierile cu Unai Emery. 

Interes pentru Eden Hazard din Premier League. Îl vor Chelsea și Newcastle
SPANIA
Interes pentru Eden Hazard din Premier League. Îl vor Chelsea și Newcastle

Newcastle îl vrea antrenor pe Unay Emery

Mai multe publicații din Marea Britanie, confirmate ulterior de spaniolii de la AS, au scris despre dorința miliardarilor arabi de a-l aduce pe Unai Emery. Deși conducerea celor de la Villarreal s-ar opune mutării, Newcastle e dispusă să achite clauza de reziliere din contract, situată în jurul sumei de 7 milioane de euro, și să îl aibă pe bancă în week-end, la meciul cu Brighton.

Conform celor de la AS, Emery a discutat deja cu Amanda Staveley, directorul executiv al clubului britanic. Urmează să semneze un contract valabil trei sezoane. În primul, obiectivul va fi salvarea de la retrogradare. Newcastle e penultima în Premier League după primele 10 runde, cu doar 4 puncte obținute.

Acuzații halucinante pentru noul patron de la Newcastle: „Un psihopat criminal cu resurse infinite. Vrea să mă ucidă, se teme de informațiile și înregistrările pe care le am”
ACUZAȚII
Acuzații halucinante pentru noul patron de la Newcastle: „Un psihopat criminal cu resurse infinite. Vrea să mă ucidă, se teme de informațiile și înregistrările pe care le am”

Emery ar reveni în Anglia

Unai Emery a mai pregătit-o în Premier League pe Arsenal. A venit după Arsene Wenger, în mai 2018, dar a rezistat doar până la finalul anului 2019. A mers apoi la Villarreal, alături de care a cucerit trofeul în Europa League.

4 trofeea cucerit Unai Emery în Europa League, 3 cu Sevilla și unul cu Villarreal

Newcastle, club cu potențial financiar imens

Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite (PIF), care a achiziționat 80% din acțiunile "coțofenelor" cu 415 milioane de dolari (celelalte 20 de procente aparțin, în mod egal, PCP Capital Partners și RB Sports & Media), controlează 400 de miliarde de dolari. 

Peste Fondul de Investiții în Sport al Qatarului (QSI, 300 de miliarde $), care deține PSG, și mult deasupra șeicului Mansour (Man. City, 30 de miliarde $).

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Declarații homofobe date de elevul lui Mircea Lucescu: „Nici nu pot să mă uit la cuplurile de homosexuali. N-ar trebui să existe!”

Catalanii de la Sport susțin că Messi ar fi fost trădat de Pique! Mesajul pe care fundașul i l-ar fi transmis lui Laporta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
leu.mr
leu.mr  •  03 Noiembrie 2021, 12:01

"Ar putea", "s-ar putea", bla, bla, bla

senin
senin  •  02 Noiembrie 2021, 21:24

Ce sa spun, mare brânză!!! (chiar m-am speriat ca vom rămâne fără Mița al nostru...; am fi avut și noi o șansă să rămânem în Liga 1 - Dumnezeule , ce soarta are Rapiduletu'...)

aqualung02
aqualung02  •  02 Noiembrie 2021, 21:16

Alegerea fotografiei cu care ați ilustrat articolul știrbește din seriozitatea știrii. În fotografie, subiectul articolului, Unai Emery, apare în backgroundul fotografiei, nefocalizat. Nu-mi spuneți că nu există fotografii cu Unai Emery în prim plan. Dacă nu aveți în setul de fotografii licențiate, uitați-vă pe Wikipedia, acolo sunt imagini liber la reutilizat. Eram sigur că așa procedați, că nu e prima dată. Combinată cu titlul din pagina site-ului (care nu e același cu cel din pagina articolului) și care nu menționează numele lui Unai Emery, vă aruncă în mocirla clickbaitului, alături de ProSport și de infernul de clickbait Telekom Sport. Încercați, vă rog, să nu vă coborâți la acel nivel. Sper că aspirați la un statut mai de quality decât atât.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează