INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Neymar, tot mai aproape să doboare recordul legendarului Pele! Câte goluri îi mai trebuie starului brazilian

Neymar // FOTO: Imago +25   FOTO
Neymar // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 iunie 2021 12:22 / Actualizat miercuri, 16 iunie 2021 13:07

În urma golului marcat în victoria cu Venezuela, scor 3-0 în prima etapă a Copa America, Neymar este tot mai aproape de a deveni cel mai bun marcator din istoria naționalei Braziliei.

În prezent, vedeta PSG-ului are 67 de goluri, cu 10 mai puțin decât legendarul Pele.

Cu cel puțin 6 meciuri rămase la Copa America și cu cele 12 partide rămase de disputat în preliminariile Cupei Mondiale, Neymar ar putea să îl depășească pe Pele până în martie anul viitor.

Neymar, omul amicalelor

Spre deosebire de Pele care a marcat majoritatea golurilor în competiții oficiale, mai mult de jumătate din golurile lui Neymar sunt înscrise în amicale. 42 de goluri are acesta în meciuri de verificare.

Acesta a debutat pentru naționala Selecao imediat după Mondialul din 2010. Cu Brazilia gazdă pentru următorul Mondial, echipă sud-americanâ a avut o perioadă de 3 ani în care a jucat doar meciuri de verificare.

Neymar, șansă mare la primul trofeu pentru seniori

Ediția de Copa America de anul acesta este principala șansă a lui Neymar de a câștiga un trofeu internațional cu naționala de seniori a Braziliei, acesta având doar o medalie de aur la Jocurile Olimpice din 2016 cu reprezentativa U23. 

În ediția precedentă, câștigată de Selecao, Neymar a fost accidentat și a ratat turneul final.

În acest an Brazilia este mare favorită, singura echipă care le-ar putea pune probleme sud-americanilor fiind Argentina lui Messi.

Brazilia a început „ca din tun”, victorie lejeră 3-0 împotriva Boliviei, în timp ce Argentina a reușit doar un egal, 1-1 în compania naționalei din Chile.

  • Articol scris de Andrei Petrescu

VIDEO Rezumatul meciului Brazilia - Venezuela 3-0

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Pogba l-a imitat pe Cristiano Ronaldo! Ce l-a deranjat pe francez la conferința de presă

Atletico Madrid este aproape să facă primul transfer al verii » Ofertă de 35 de milioane pentru un mijlocaș

  • articol de Andrei Petrescu

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează