INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

OFICIAL N'Golo Kanté, prezentat la formația saudită Al Ittihad

Formația saudită Al Ittihad a anunțat, miercuri noapte, transferul mijlocașului defensiv francez N'Golo Kanté (32 de ani), legitimat ultima oară la gruparea engleză Chelsea.
Foto: Twitter
Formația saudită Al Ittihad a anunțat, miercuri noapte, transferul mijlocașului defensiv francez N'Golo Kanté (32 de ani), legitimat ultima oară la gruparea engleză Chelsea. Foto: Twitter

Articol de - Publicat miercuri, 21 iunie 2023 07:30 / Actualizat miercuri, 21 iunie 2023 09:40

Formația saudită Al Ittihad a anunțat, miercuri noapte, transferul mijlocașului defensiv francez N'Golo Kanté (32 de ani), legitimat ultima oară la gruparea engleză Chelsea. 

Internaționalul din Hexagon, campion mondial cu naționala „cocoșului galic” în 2018, a semnat un contract valabil pe 3 sezoane cu Al Ittihad, campioana Arabiei Saudite din acest an, au anunțat arabii, pe contul de Twitter al clubului. 

Rezultat ȘOCANT! Moldova a întors-o pe Polonia de la 0-2 » Lewandowski, răpus la Chișinău
MOLDOVA - POLONIA 3-2
Rezultat ȘOCANT! Moldova a întors-o pe Polonia de la 0-2 » Lewandowski, răpus la Chișinău

N'Golo Kanté, noul jucător al arabilor de la Al Ittihad

Într-o prezentare făcută pe Twitter, saudiții spun că aducerea lui N'Golo Kanté este „una dintre cele mai importante mutări din istoria clubului”. Mai jos, comunicatul integral al celor de la Al Ittihad. 

Al Ittihad anunță transferul internaționalului francez N'Golo Kanté, fostul jucător de la Chelsea, care a câștigat Campionatul Mondial în 2018 și Liga Campionilor în 2021. Contractul a fost semnat marți, 20 iunie, după ce fotbalistul a efectuat vizita medicală la un centru specializat din Dubai.
Această mutare s-a realizat rapid, Al Ittihad câștigând recent campionatul. 
Transferul lui Kante este unul dintre cele mai importante din istoria clubului. Este o parte din ambiția clubului de a atrage mai mulți jucători de clasă mondială. Echipa se pregătește și de Campionatul Mondial al Cluburilor, competiție care va avea loc la finalul acestui an. 
Al Ittihad îi urează lui N'Golo Kanté succes în a îndeplini obiectivele clubului și a face fanii clubului fericiți. 

-comunicat Al Ittihad

În Arabia Saudită, N'Golo Kanté va avea un salariu anual de 100 de milioane de euro. Este al doilea jucător de top din fotbalul european care ajunge la Al Ittihad în această vară. Arabii l-au mai adus și pe atacantul Karim Benzema (35 de ani), de la Real Madrid. 

N'Golo Kanté juca din 2017 la Chelsea

Kanté evolua din vara lui 2017 la Chelsea, grupare care îl transfera de la Leicester City, campioana Angliei din acel moment, în schimbul sumei de 35,8 milioane de euro. 

6 trofeea cucerit Kanté cu Chelsea, printre care un titlu în Premier League și o Ligă a Campionilor

Pe Stamford Bridge, francezul a bifat 269 de apariții, a marcat 13 goluri și a dat 16 pase de gol. În sezonul recent încheiat, Kanté a jucat numai 9 meciuri pentru Chelsea, fiind mai mult accidentat. A dat o pasă decisivă.  

N'Golo Kanté a mai evoluat în carieră la Boulogne și SM Caen. În naționala Franței, el are 53 de selecții și două goluri marcate. 

Citește și: 

Surprize COLOSALE în preliminariile EURO 2024 » „Remontada” istorică pentru Moldova! Luxemburg, victorie imensă în deplasare + show Haaland și Ronaldo

Lothar Matthaus, intrare violentă la o vedetă de la Bayern: „Eu l-aș vinde imediat la PSG!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează