INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Primele măsuri după incidentele de la Nice - Marseille! Câte etape a fost suspendat stadionul gazdelor

Primele măsuri după incidentele de la Nice - Marseille! Câte etape a fost suspendat stadionul gazdelor
Primele măsuri după incidentele de la Nice - Marseille! Câte etape a fost suspendat stadionul gazdelor

Articol de - Publicat joi, 26 august 2021 14:02 / Actualizat joi, 26 august 2021 15:23

Responsabilii Ligii au luat primele măsuri după incidentele de la meciul Nice - Marseille, când jucătorii oaspeții s-au bătut cu fanii locali. Huliganul care l-a lovit pe Payet (OM) va fi judecat pe 22 septembrie.

  • În minutul 75 al partidei, ultrașii lui Nice au coborât din zona scaunelor, unii au pătruns chiar pe gazon și s-au luat la bătaie cu jucătorii lui Marseille. Forțele de ordine au reușit cu greu să îi țină pe fani în spatele panourilor publicitare. Detalii AICI + Video și FOTO

Liga profesionistă franceză a demarat audierile celor implicați în scandalul de la Nice - Marseille. Meciul a fost abandonat duminică seară, în minutul 75, după ce jucătorii oaspeți s-au bătut pe gazon cu suporterii locali. 

Echipele au fost trimise inițial la cabine, iar arbitrul, de comun acord cu amitrionii și cu Liga, a decis reluarea partidei o oră mai târziu. Însă fotbaliştii lui OM au refuzat să mai intre pe gazon „din motive de siguranță”. 

La trei zile distanță după Nice - Marseille au apărut şi primele măsuri

  • Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste a pedepsit-o pe Nice cu o etapă cu porţile închise "acasă". Sancţiunea se aplică la partida cu Bordeaux, din 28 august. 
  • Fanul lui Nice care l-a agresat pe Dimitri Payet va fi judecat pe 22 septembrie. Până atunci, rămâne sub control judiciar şi a primit interdicţie pe stadioane. O dată pe săptămână, el e obligat să se prezinte la poliție, deși procurorul desemnat să se ocupe de caz a cerut plasarea lui în arest până la proces. 
  • Fizioterapeutul lui OM, Pablo Fernandez, care a lovit un suporter al lui Nice, a fost suspendat "din toate funcţiile oficiale". Are interdicție pe bancă şi în vestiar.

Investigaţiile vor continua, iar pe 8 septembrie vor fi anunţate alte decizii. Totodată, rezultatul meciului suspendat la scorul de 1-0 pentru amfitrioni nu va fi luat în considerare, urmând să fie stabilit la finalizarea anchetei.

Autoritățile din Nice: „Montăm și o plasă"

Totodată, prefectul regiunii „Alpes Maritime”, Bernard Gonzalez, a decis să închidă „Tribuna Populară Sud”, sectorul ultrașilor lui Nice, de pe stadionul „Allianz Riviera". Durata: următoarele 4 meciuri pe care echipa le va susține pe teren propriu. 

„De asemenea, avem în vedere să montăm o plasă în dreptul acelei tribune, pentru a-i putea proteja pe jucătorii adverși de diversele obiecte aruncate de fani din tribună”, a mai spus Gonzalez. 

„Tribuna Populară Sud” este sectorul din care, duminică seară, huliganii au aruncat mai întâi cu sticle, una lovindu-l pe Dimitri Payet, pentru ca apoi, după ce jucătorul lui Marseille le-a returnat-o, deloc elegant, să coboare pe teren.

Citește mai multe știri din fotbalul inernațional:

Mărire de salariu drept consolare pentru Harry Kane! Până când dorește Tottenham să îi prelungească contractul

O vedetă de la Barcelona a cumpărat drepturile pentru Ligue 1! Oferă debutul lui Messi la PSG gratis online

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
contrabas3
contrabas3  •  27 August 2021, 07:33

Sunt sigur că și Payet o să fie sancționat. Dacă vă amintiți meciul dintre Manchester City și Arsenal din 2009, sigur vă amintiți și faptul că după ce Adebayor a marcat un gol și i-a provocat pe fanii lui Arsenal cu felul în care a celebrat reușita, a fost sancționat.

robotzel
robotzel  •  26 August 2021, 22:03
Postat de thomassystem pe 26 August 2021, 21:06

Când îți iei o sticlă plină cu apă în cap îți pierzi cumpătul. Au fost aruncate sute de sticle de către huliganii lui Nice. Refuzul de a relua meciul a fost normal, nu mai exista pic de securitate pentru jucători. În mod normal Nice trebuia penalizată cu 5 etape de suspendare și pierderea meciului cu 0-3.

Corect. Nu ii explica pentru că este posibil că el sa fie unul dintre huliganii de la meciurile din Romania!

robotzel
robotzel  •  26 August 2021, 22:01
Postat de ucluj2011 pe 26 August 2021, 20:57

Da , dar ar fi și mai stupid ca jucătorul lui OM care a aruncat sticla înapoi spre fanii lui Nice să nu fie suspendat pentru MUUULTE etape iar OM să piardă meciul la masa verde pentru că nu au mai vrut să intre în teren... îmi aduce aminte de o altă mare ipocrizie și șulfprie petrecută la un meci din campionatul nostru unde echipa oaspete a ieșit de pe teren păentru că altfel al fi pierdut meciul , numai că eu sper ca francezii să fie mai mintoți și cei care au ieșit de pe teren și nu au mai vrut să se reîntoarcă , să piardă meciul.

Serios? Hai sa ne vedem pe strada. Îți dau cu o sticla în cap și tu taci. Nu? Singurii vinovați sunt derbedeii din galerii.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează