INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENOR

Nici trofeul nu-l salvează! Tuchel pleacă de la Dortmund » Cine e favorit să-l înlocuiască

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2017 09:43

Germanul Thomas Tuchel va fi demis de Borussia Dortmund în câteva zile - susține tabloidul Bild. Favorit să-i ia locul pe bancă e Lucien Favre.

Borussia Dortmund a sărbătorit sâmbătă seară un nou triumf la Berlin, în Cupa Germaniei, după 3 finale pierdute la rând (2014, 2015, 2016).

Însă victoria în fața lui Eintracht, 2-1, nu-i ajută cu nimic antrenorului Thomas Tuchel. Tabloidul Bild a aflat că demiterea lui este parafată. Iar marele favorit să-i succeadă pe bancă e Lucien Favre, acum la Nice.

"Mari așteptări n-am"

"Există o șansă ca eu să rămân pe bancă. Mai am un an de contract și sper să-l duc la bun sfârșit", declarase Tuchel, după fluierul final, postului național de televiziune ARD. Pentru ca apoi, la conferința de presă, să recunoască: "Mari așteptări nu am. Dar voi face totul ca să rămân". Altfel spus, " plec, dar vreau banii pe 2017-2018".

Ruptură iremediabilă

Ceea ce se va și întâmpla. Ruptura e prea mare între el și directorul executiv Hans Joachim Watzke, pe care l-a făcut responsabil de eliminarea echipei din Ligă fiindcă a acceptat disputarea "sfertului"-tur, cu Monaco (2-3), la numai 24 de ore de la atentatul din 11 aprilie: "Trecusem printr-un adevărat coșmar, nu eram pregătiți să jucăm".


Sâmbătă, Tuchel și Watzke s-au îmbrățișat. Protocolar. Iar antrenorul a admis că "de data aceasta ne-am dat mai multă silință. La finalul campionatului totul se oprise la o strângere de mână"

Pleacă și Auba

Tuchel nu e singurul care o va părăsi pe Borussia. Același Bild dă ca sigură plecarea golgeterului Pierre-Emerick Aubameyang (31 goluri campionatul trecut).

Gabonezul are oferte din China, de la Milan și PSG, favoriți să-l ia fiind francezii. În schimbul lui, Dortmund vrea 80 de milioane de euro.

Citește și: Borussia Dortmund a câștigat Cupa Germaniei după o finală superbă cu Eintracht Frankfurt, 2-1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  28 Mai 2017, 12:16

cand bayern l-a adus pe Guardiola, cei de la Dortmund au crezut ca l-au gasit pe "Pep neamtul"... numai ca niciunul nu este antrenor, ci distrugatori de echipe mari! daca Barca i-a "rezistat" lui Guardiola, s-a intamplat pentru ca acolo era Messi...

eucutine
eucutine  •  28 Mai 2017, 11:54

sa-l aduca pe Pustai, ca l-a batut cu Medias cand Tuchel antrena Mainz.

balauru48
balauru48  •  28 Mai 2017, 10:55

Aubameyang are 31 de ani? Asta e matematica SOCatilor de la gsp.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează