INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

Nicolae Stanciu, victima unui atac rasist? UEFA a pornit o anchetă

Nicolae Stanciu (27 de ani)
Nicolae Stanciu (27 de ani)

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 martie 2021 10:43 / Actualizat sambata, 27 martie 2021 11:38

UEFA a declanșat o nouă anchetă după partida dintre Rangers și Slavia Praga (scor 0-2), după ce și Nicolae Stanciu (27 de ani) ar fi fost victima unor atacuri rasiste pe Ibrox Stadium.

Sscandalul de rasism de după partida Rangers - Slavia capătă amploare. Nicolae Stanciu ar fi fost numit „țigan român” de colegii lui Ianis Hagi de la Glasgow Rangers, iar UEFA a deschis o anchetă, susține presa din Cehia.

Cazul Nicolae Stanciu a ajuns la UEFA

Conform publicației efotbal.cz, cazul lui Nicolae Stanciu a ajuns la UEFA, care ar fi pornit deja o anchetă și analizează imaginiile cu jucătorii lui Glasgow Rangers de la partida de pe Ibrox Stadium. Site-ul de sport a mai remarcat că nu a existat niciun conflict între Ianis Hagi și Nicolae Stanciu la lotul național.

„Fotbalul este o bucurie, o euforie, o emoție și conectează oamenii prin suporteri. Slalvia și Rangers au făcut exact opusul. Ne pare foarte rău, poate într-o zi vom găsi o cale de ieșire din această dispută precum au făcut acești mari jucători români care evoluează la cele două cluburi”, a scris Jaroslav Tvrdik, un politician din Cehia, pe contul său de Twitter, după ce a postat un filmuleț cu Ianis Hagi și Nicolae Stanciu.

Cazul lui Nicolae Stanciu nu este singurul de la Rangers - Slavia

La finalul meciului dintre Rangers și Slavia, a mai fost un scandal care l-a avut în prim-plan pe colegul lui Stanciu, Ondrej Kudela. Acesta l-ar fi jignit pe Glen Kamara, mijlocașul lui Rangers. Kudela ar fi folosit cuvinte cu caracter rasist. Conform presei din Cehia, Kudela „a fost bătut cu pumnii în tunel și lăsat plin de sânge, după fluierul final”.

Internaționalul finlandez cu origini din Sierra Leone a dezvăluit ce i-a „șoptit" Kudela la ureche, acoperindu-și gura cu mâna:

A venit peste mine acoperindu-și gura în timp ce îmi spunea în ureche «Ești o nenorocită de maimuță, știi că ești!». Am fost șocat și îngrozit să aud un asemenea abuz rasist de la un fotbalist profesionist. Ceea ce pretinde Kudela, că doar m-a înjurat, zicându-mi «Ești un nenorocit», e cea mai mare minciună. Acțiunea lui Kudela a fost deliberată, premeditată, dar cuvintele lui au fost spuse suficient de tare încât să fie auzite și de colegul meu Bongani Zungu

Glen Kamara, mijlocaș Rangers

VIDEO. Florin Bratu, despre forma senzațională a lui Nicolae Stanciu: „Este în cea mai bună perioadă a carierei”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Revoluție în Italia » „Netflix al sportului” a câștigat drepturile TV pentru Serie A! Suma e uriașă

O legendă a Franței renunță la social media: „Rasism, intimidare, tortură mentală. Prea toxice”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
parpalache
parpalache  •  27 Martie 2021, 16:43

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  27 Martie 2021, 12:33

cine a zis asta sa plateasca, toti ne trateaza astfel peste tot deoarece nu reactionam, e vina Federatiei inca de la incidentul PSG cu echipa lui Erdogan, arbitrii nostri au fost numiti astfel dar nimeni nu a protestat...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează