INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Noua armă a lui Cristiano Ronaldo » Proteza minune

Cristiano Ronaldo, Ronaldo, Real Madrid
Cristiano Ronaldo, Ronaldo, Real Madrid

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 martie 2010 00:00

Cu o construcţie specială, dispozitivul contribuie la creşterea forţei, implicit a randamentului sportiv

Cristiano Ronaldo şi-a dezvăluit în derbyul Realului cu Atletico (3-2) noua armă secretă. Nu-i vorba de vreun alt tip revoluţionar de ghete, cum s-ar crede, ci de un aparat dentar special. Asemănător celui purtat de boxeri ori rugbyşti, acesta nu are doar rol de protecţie, ci ajută şi la creşterea randamentului sportiv. Cum? Folosirea lui îmbunătăţeşte echilibrul şi puterea corpului.

Explicaţia o oferă medicul stomatolog catalan Santiago Costa: "Acest aparat ţine fixată mandibula în poziţie corectă şi o aliniază perfect cu craniul, creierul şi toracele. Contractura muşchilor la nivelul fălcilor, cei care deschid şi închid gura, generează o mărire a forţei în braţe şi în picioare. Este un reflex neuromuscular de potenţare a muşchilor".

Cum a utilizat dispozitivul în premieră, Ronaldo încă e reticent. "Au fost momente cînd m-a incomodat un pic, nu eram obişnuit cu aşa ceva. Am simţit însă că-mi prinde bine, mai ales cînd am şutat", a zis lusitanul. Cifrele îl susţin: 5 din cele 6 mingi trimise spre poarta adversă au fost pe spaţiul acesteia.

100 de euro costă un aparat precum cel purtat de Cristiano Ronaldo

Origini în Japonia
Aparatul a apărut prima dată în Japonia cu aproximativ un an şi jumătate în urmă. Este vorba de actuala variantă, fiindcă, de fapt, originile sale sînt în perioada medievală. Atunci, japonezii îşi introduceau cîrpe în gură  cînd plecau la vînătoare sau se pregăteau să înceapă o bătălie.

Premieră cu Tiger Woods
Primul sportiv cunoscut care a folosit un asemenea dispozitiv dentar a fost Tiger Woods. Celebrul jucător de golf avea însă unul transparent, care-l făcea prea puţin vizibil. De la el ideea s-a răspîndit rapid în alte sporturi. Acum este utilizat la scară destul de largă în baschet, hochei, rugby ori fotbal american, fiind obişnuit în ţări precum SUA, Marea Britanie şi Italia. Printre cei familiarizaţi cu asemenea model sînt jucătorii Milanului.

INTER - ŢSKA MOSCOVA
Ruşi şocaţi
Stări de spirit complet diferite în cele două tabere. Inter, la care Chivu e anunţat titular, e conectată total la întîlnirea de diseară. Antrenorul Jose Mourinho şi-a studiat minuţios adversarul, ba i-a cerut amănunte şi lui Alex Ferguson (Man. United), care a întîlnit-o pe ŢSKA în grupe (1-0, 3-3). Ruşii, în schimb, au trebuit să treacă întîi peste şocul atentatului din metroul moscovit. Plecaţi luni spre Milano, ei aflat pe drum despre cei 39 de morţi, iar la sosire au "înroşit" telefoanele mobile. Totodată, clubul a făcut cerere la UEFA pentru ca jucătorii lui Leonid Sluţki să evolueze cu banderole negre pe braţ. (Aurelian Botezatu)

ARSENAL - BARCELONA
Henry: "Va fi straniu"

Lui Thierry Henry tot nu-i vine să creadă că diseară va evolua împotriva lui Arsenal, clubul care i-a fost "casă" vreme de opt ani (1999-2007). "Sînt pregătit, dar va fi tare straniu. Dacă voi juca, voi da totul. Însă nu mă voi bucura în caz că marchez", a anunţat atacantul Barcelonei. Henry a marcat 226 de goluri în 369 de partide disputate în tricoul "tunarilor", cu care a cîştigat două titluri de campion în Premier League şi două Cupe ale Angliei. Tot cu londonezii a pierdut însă Liga, în 2006, într-o finală disputată împotriva actualei sale echipe: "Va rămîne cea mai mare dezamăgire din carieră". (Aurelian Botezatu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
 •  31 Martie 2010, 09:46

Cred ca ar fi foarte eficienta proteza pentru atacantii stelisti, chiar daca ,de obicei, nu trag spre poarta, vezi meciurile cu Dinamo si Pandurii, vad ca se poate 6 din 5, de ce nu ar merge si 2-3 suturi pe poarta din nici unul! :))

 •  31 Martie 2010, 09:05
Postat de pe 31 Martie 2010, 03:34

e bine daca 6 din 5 suturi sunt pe poarta :))

Ma baieti, a-VI-a a venit din tribuna.

ockiu
ockiu  •  31 Martie 2010, 07:09
Postat de pe 31 Martie 2010, 04:50

"Cifrele îl susţin: 6 din cele 5 mingi trimise spre poarta adversă au fost pe spaţiul acesteia." A trimis 5 dar au ajuns 6 la poarta?

cred ca pana la urma au corectat - dar nu ma surprinde nimic la acest site - foarte multe "randuri" denumite stiri sunt ARUNCATE la propriu fara ca cineva cu "minte limpede" sa le verifice ... asta e site-ul asta e tara ... shit happend!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează