INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Noul antrenor al Barcelonei avertizează Madridul! Ce le-a transmis rivalelor înainte de noul sezon și ce antrenori l-au influențat

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2017 09:40

Noul antrenor al Barcelonei, Ernesto Valverde, 53 de ani, crede că "jocul reflectă ideea antrenorului. Aștept un joc intens și un spirit de echipă care să facă lumea să vibreze".

De la început, cum a semnat pe Camp Nou, Ernesto Valverde anunță Madridul la ce să se aștepte când va juca împotriva Barcelonei sale.

"Am venit aici pentru a câștiga toate partidele, de la prima până la ultima. Asta vreau, să câștig totul, meciuri și trofee. Când atmosfera e bună, iar jucătorii implicați, e mai ușor să reușești", a declarat noul tehnician blaugrana într-un interviu pentru Barça TV, preluat de Mundo Deportivo.

În vârstă de 53 de ani, "El Txingurri" (n.r. "furnica") dezvăluie și cum va arăta trupa catalană în viziunea lui: "Jocul reflectă ideea antrenorului. Aștept un joc intens și un spirit de echipă care să facă lumea să vibreze. Iar adversarii trebuie să simtă în fiecare clipă ce înseamnă să înfrunți Barcelona. În plus, vreau o ambiție fără margini". 

"Ce înseamnă pentru mine a antrena Barcelona? O provocare, o responsabilitate, un vis" Ernesto Valverde, antrenor Barcelona

"Fotbalul mă invadează"

Fostul tehnician de la Bilbao nu reușește să se rupă de fotbal nici acasă. "Avem o meserie stresantă. Când pot, încerc să mă izolez, să mă deconectez, dar mi-e greu, pentru că fotbalul mă invadează", afirmă Valverde. "Chiar dacă sunt acasă, gândurile îmi fug tot la fotbal". 

Influențat de Triplu J

Valverde are trei mari antrenori care i-au influențat cariera: Johan Cruyff, Javier Clemente și Jupp Heynckes. Dar, susține el, "am învățat multe lucruri și de la actualii tehnicieni, ca Guardiola, Luis Enrique sau Ancelotti". 

"Ernesto Valverde este un antrenor excepțional, mi-e bun prieten. Barcelona a făcut o alegere grozavă. Real Madrid merita să câștige Liga Campionilor și îl felicit, dar să nu creadă că Barcelona nu își revine" Pep Guardiola, antrenor Man. City, ex-Barcelona

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
dorins
dorins  •  06 Iunie 2017, 15:33

Stai in banca ta și asculta-l pe Messi, ca altfel te dă afară ca pe ceilalți. Rezultatele sunt pe locul doi.

fancraiova
fancraiova  •  06 Iunie 2017, 13:58
Postat de th3dog pe 06 Iunie 2017, 11:55

de ce ma sa viseze? din cate retin barca v-a cam tras-o sezonul abia incheiat, pierzand titlul din prostia lui enrique in duelul cu echipele mici

Poate Barça sa bata pe REAL zi si noapte daca REAL castiga campionat cupa liga supercupa Putin ami pasa

thomassystem
thomassystem  •  06 Iunie 2017, 13:47

Băi Valportocaliu, mai ușor cu declarațiile, stai frumos în banca ta, o să faci rahatul bici, în decembrie varzelona va căuta antrenor. Clonați-l pe Zidane dacă vreți performanțe. Hala Madrid.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează