INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STADIOANELE LUMII

Nu doar Anghel Iordănescu are stadion! Opt personalități neașteptate care au dat nume unor arene

Arena din Gwangju, Coreea de Sud, a fost denumită după tehnicianul olandez Guus Hiddink
Arena din Gwangju, Coreea de Sud, a fost denumită după tehnicianul olandez Guus Hiddink

Articol de GSP - Publicat marti, 24 mai 2016 18:38

Dacă în România avem o arenă nou inaugurată care poartă numele selecționerului naționalei, în alte țări situația e oarecum similiară.

Hitler, Papa Francisc, Schwarzenegger și Wenger sunt doar o parte din personalitățile apreciate atât de mult în anumite locuri încât numele lor a fost preluat de unele arene sportive.

Antrenorul lui Arsenal s-a întors duminică, 22 mai, în Alsacia, regiune din care provine pentru a inaugura o micuță arenă care îi poartă numele. Stadionul are doar 500 de locuri și e la 20 de kilometri de Strasbourg.

Cu această ocazie, cotidianul italian Gazzetta dello Sport a realizat un top al arenelor cu cele mai inedite nume. Iată 8 stadioane din această categorie:

1. Adolf Hitler Kampfbahn - Stuttgart, Germania. Inaugurat în 1933 în onoarea conducătorului nazist al Germaniei. După cel de-al Doilea Război Mondial a fost redenumit Century Stadium, iar din 2008 poartă numele Mercedes-Benz Arena, însă mulți nemți încă îl mai recunosc ca stadionul lui Hitler.

2. Stadionul Papa Francisc. Suveranul Pontif a recunoscut că e fan al clubului San Lorenzo, iar echipa din Argentina intenționează să îi întoarcă această onoare și să redenumească stadionul pe care joacă, dându-i numele Papei.

3. Stadionul Dwight Yorke - Bacolet, Tobago. Redenumit în 2005 în onoarea atacantului care a contribuit decisiv la prima calificare a naționalei Trinidad și Tobago la Cupa Mondială.

4. Stadionul Guus Hiddink - Gwangju, Coreea de Sud. Experiența antrenorului olandez la cârma Coreei de Sud de la Campionatul Mondial din 2002 nu a rămas uitată. Guus i-a purtat pe asiatici până în sferturile competiției, iar drept răsplată stadionul ”Gwangju World Cup Stadium” a fost redenumit cu numele său.

5. Stadionul Arnold Schwarzenegger - Graz, Austria. Arena austriacă a purtat acest nume până în 2005 la inițiativa unui oficial al echipei care era mare fan al actorului american. Ulterior, cel care a ajuns guvernator al statului California a revocat stadionului dreptul de a-i purta numele, iar stadionul a fost redenumit UPC Arena.

6. Stadionul Didier Drogba - Levallois, Franța. Marele noroc al micuțului club francez a constat în faptul că Drogba a ales să evolueze la această echipă pe când avea 15 ani. Peste ani, când Chelsea l-a transferat de la Marseille, Levallois a primit la rândul ei 700.000 de euro. O sumă importantă care i-a determinat pe oficialii echipei să redenumească stadionul cu numele atacantului ivorian.

7. Stadionul Tofik Bakhramov - Baku, Azerbaidjan. Bakhramov a fost sergent în armata sovietică care ulterior a devenit arbitru. A devenit faimos pentru că i-a validat un gol fantomă Angliei la Mondialul din 1966, reușită care a contribuit la victoria britanicilor în respectivul turneu. Arena ce îi poartă numele a fost inaugurată în 2004, chiar într-un meci cu Anglia.

8. Stadionul Giuseppe Meazza - Milano, Italia. Cea mai cunoscută arenă de pe această listă a fost dedicată celui mai profilic atacant interist din toate timpurile.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1005942012824658
Alex Cook  •  24 Mai 2016, 22:56

De "Santiago Bernabeu" ați auzit? "Ramon Sanchez Pizjuan" ?

387844328067932
Marius Jerpelea  •  24 Mai 2016, 22:30

In Romania toate stadioanele au nume de mari fotbalisti emblematici pentru echipa lor la un moment dat, mai putin ghencea, dinamo si rapid.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează