INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Nu-l deranjaţi pe şeic! » Transfer blocat de Ramadan

Așezate într-un poster, noile achiziții fac din Malaga una dintre atracțiile viitoarei stagiuni
Așezate într-un poster, noile achiziții fac din Malaga una dintre atracțiile viitoarei stagiuni

Articol de GSP - Publicat luni, 15 august 2011 00:00 / Actualizat duminica, 14 august 2011 21:23

Malaga l-a luat de la Valencia pe mijlocaşul Isco, dar nu poate plăti deoarece patronul qatarez nu-i de găsit pe perioada cunoscutului post musulman.

Malaga s-a înţeles cu Valencia pentru achiziţionarea mijlocaşului Alarcon Isco. N-au existat deloc disensiuni la stabilirea datelor afacerii. Preţul jucătorului de 19 ani a fost fixat la 6 milioane de euro, sumă acceptată repede, iar acesta a semnat pe 5 sezoane cu o clauză de reziliere de 20 de milioane.

Problemele au apărut la efectuarea plăţii. Surprinzător pentru un club care nu s-a uitat la bani pentru transferurile verii, Malaga nu a achitat costul stipulat în acord. Aşteptînd cîteva zile în zadar, cei de la Valencia şi-au pierdut răbdarea. Au pus mîna pe telefon şi au întrebat ce se întîmplă. Răspunsul venit din Andaluzia i-a şocat. "Este Ramadan, iar patronul clubului, şeicul Al Thani, nu e de găsit în această perioadă. Contactele cu el sînt foarte dificile", a indicat directorul executiv Jose Carlos Perez.

Acelaşi oficial a precizat: "Finanţele noastre provin de la un fond din Qatar, unde acum toate tranzacţiile sînt încetinite. Dacă nu vom reuşi nimic acolo, vom lua legătura cu banca de la Doha unde patronul nostru este acţionar majoritar". Cum Valencia a ameninţat deja că se va plînge la Liga spaniolă, Perez a promis că va căuta să găsească o soluţie: "Sper ca în zece zile să rezolvăm problema".

La fel cu Cazorla?
Malaga ar putea avea acelaşi necaz şi cu Villarreal. Acesta trebuie să primească 21 de milioane de euro pe Santi Cazorla pînă pe 18 august, termen stipulat în contract. Auzind de păţania Valenciei, conducătorii "Submarinului galben" nu şi-au ascuns preocuparea că nu vor încasa banii la timp, fiind reticenţi că legătura între Malaga şi patronul său se va relua pînă atunci.

Achiziţii de 58 de milioane
Dificultăţile Malagăi uimesc fiindcă banii nu au reprezentat nici o piedică pînă acum. Numai în această vară, gruparea din sudul Spaniei a investit 58 de milioane de euro în 8 jucători. Printre aceştia se numără Cazorla, adus de la Villarreal cu 21 de milioane de euro (cel mai scump transfer din istoria alb-albaştrilor), Toulalan (ex-Lyon, 11), Monreal (ex-Osasuna, 6), Buonanotte (ex-River, 4,5), Mathijsen (ex-Hamburg, 2,5). Doar Van Nistelrooy a sosit gratis.

De un an la Malaga
Născut la Doha, capitala Qatarului, şeicul Abdullah Al Thani (44 de ani) a preluat-o pe Malaga vara trecută, plătind 36 de milioane de euro. Averea sa este estimată la 1,5 miliarde de euro şi provine din diverse afaceri (hoteluri, agenţii de voiaj, telefonie mobilă, modă, electronică, arhitectură, publicitate) în peste 30 de ţări. Are circa 3.000 de angajaţi. Marile sale pasiuni le reprezintă maşinile de lux, avînd o colecţie impresionantă, şi caii.

78 la sută e procentul cu care scade productivitatea muncii în ţările arabe pe timpul Ramadanului, potrivit unui studiu al Institutului de Ştiinţe Sociale din Cairo

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează