INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STOP RASISMULUI

Nu se mai poate continua așa! Mesajul-manifest al lui Aleksander Ceferin, președintele UEFA: „Am instituit un protocol format din 3 etape”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 octombrie 2019 21:45

Aleksander Ceferin (52 de ani), președintele UEFA, a emis un comunicat cu privire la combaterea rasismului și stoparea xenofobiei, după ultimele evenimente nedorite din fotbalul european.

„Era o vreme, nu cu mult timp în urmă, în care familia fotbalului credea că flagelul rasismului este deja istorie. Ultimii doi ani ne-au arătat că acest tip de gândire a creat un sentiment de complăcere. Creșterea valului de naționalism pe întreg continentul a alimentat un tip de comportament inacceptabil, iar unele persoane și-au asumat să considere că în public, pe un stadion de fotbal, este locul potrivit pentru a da glas viziunilor îngrozitoare pe care le au.

În calitate de instituție care guvernează fotbalul, sunt conștient că nu vom câștiga niciun concurs de popularitate. Dar anumite viziuni exprimate în legătură cu abordarea UEFA privind combarea rasismului au fost departe de realitate. UEFA, în strânsă colaborare cu rețeaua FARE, a instituit un protocol în trei etape pentru a identifica și combate comportamentul rasist în timpul jocurilor.

Sancțiunile UEFA sunt printre cele mai dure din sport pentru cluburi și asociații ai căror suporteri au un comportament rasist în competițiile noastre. Sancțiunea minimă o reprezintă închiderea parțială a stadionului – fapt care aduce gazdelor pierderi financiare de ordinul sutelor de mii și aduce stigmatizarea propriilor suporteri”
Fragment din comunicatul lui Ceferin, președintele UEFA, prin intermediul Federației Române de Fotbal

14 septembrie 2016este data la care Ceferin și-a început activitatea de președinte al UEFA

VEZI ȘI:

BULGARIA - ANGLIA 0-6 // Meci cu probleme la Sofia: fanii Bulgariei, scandări rasiste și saluturi naziste la meciul cu Anglia! Englezii au dat 6 goluri

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
mongolia2060
mongolia2060  •  17 Octombrie 2019, 11:20

Exact ce spuneam ieri, orice episod de xenofobie, rasism, etc este amplificat la maxim pentru innasprirea controalelor, mascate sub paravanul democratiei, libertatii rasiale. Extraterestrul asta a fost impus de marile cluburi dupa eliminarea incomodului Platini. Nu stie (nu accepta) ca nationalismul este cea mai inalta trasatura de caracter umana, n-are nimic in comun cu sovinismul.

polilula
polilula  •  17 Octombrie 2019, 09:57

Cele mai rasiste și xenofobe țări sunt alea în care oricum nu vrea să emigreze nimeni. Ba mai mult, sunt printre cele mai mari surse de imigranți din Europa.

cneius
cneius  •  17 Octombrie 2019, 09:18

Deci, care-i protocolul ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează