INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Revenire de senzație în Anglia » Antrenorul portughez renunță la Arabia Saudită și se întoarce în Premier League

Jose Mourinho și Nuno Espirito Santo
Jose Mourinho și Nuno Espirito Santo

Articol de - Publicat marti, 19 decembrie 2023 16:20 / Actualizat marti, 19 decembrie 2023 16:57

Portughezul Nuno Espirito Santo (49 de ani) a fost demis la începutul lunii noiembrie de către Al-Ittihad după ce ar fi intrat într-un conflict cu vedeta echipei, Karim Benzema (35 de ani).

Cei doi s-ar fi înjurat la pauza unui meci din Liga Campionilor Asiei, dar conducerea clubului a luat decizia să-i ia apărarea francezului și l-a demis pe Nuno Espirito Santo.

Cristiano Bergodi a răbufnit la conferinţă înainte de meciul cu Farul: „Nu sunt aşa de prost ca antrenor. Nu am 59 de ani degeaba!”
RAPID
Cristiano Bergodi a răbufnit la conferinţă înainte de meciul cu Farul: „Nu sunt aşa de prost ca antrenor. Nu am 59 de ani degeaba!”

Nuno Espirito Santo, aproape de revenirea în Premier League

Deși a avut alte oferte din Arabia Saudită după despărțirea de Al-Ittihad, Nuno Espirito Santo a decis să revină în Premier League.

 Managerul portughez ar fi ajuns la un acord cu Nottingham Forest, potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano.

Nottingham Forest este pregătită să-l demită pe galezul Steve Cooper (44) din funcția de antrenor după începutul slab de sezon. Echipa a strâns doar 14 puncte în 17 etape și ocupă în prezent locul 17, primul deasupra „zonei roșii”.

Ultima victorie a lui Nottingham Forest datează din 5 noiembrie, scor 2-0, chiar contra echipei aflate pe locul 3 în Premier League, Aston Villa. 

De la acel meci, Forest a înregistrat o remiză, 1-1 cu Wolverhampton, și cinci înfrângeri, 2-3 cu West Ham, 2-3 cu Brighton, 0-1 cu Everton, 0-5 cu Fulham și 0-2 cu Tottenham.

Steve Cooper a preluat-o pe Nottingham Forest în septembrie 2021, când echipa ocupa ultima poziție în Championship, liga secundă engleză. 

Galezul, care fusese înainte antrenorul lui Swansea, a reușit o adevărată minune și a promovat-o pe Nottingham în Premier League, după 1-0 cu Huddersfield în finala play-off-ului.

Nuno Espirito Santo, pregătit de a treia aventură în Premier League

Fost antrenor la Valencia și Porto, Nuno Espirito Santo le-a mai pregătit în Premier League pe Wolverhampton și Tottenham. Nuno Espirito Santo a preluat-o pe Wolverhamtpon când „lupii” se aflau în Championship și a reușit promovarea chiar în primul sezon. 

La revenirea în Premier League, Wolverhampton a terminat pe locul 7 și s-a calificat în Europa League, după aproape 40 de ani de la ultima participare a clubului în competițiile europene.

Nuno Espirito Santo n-a avut același succes la Tottenham, pe banca căreia a stat doar 4 luni, fiind demis în noiembrie, deși câștigase trofeul „antrenorul lunii” în august.

Vezi și alte știri:

Gigi Becali, atacat fără menajamente de un oficial al CFR-ului: „Folosește termeni gen furt, pe care i-a învățat la «facultate», alături de colegii de cameră”
FCSB
Gigi Becali, atacat fără menajamente de un oficial al CFR-ului: „Folosește termeni gen furt, pe care i-a învățat la «facultate», alături de colegii de cameră”
Antrenor străin la FC Botoșani? Valeriu Iftime: „Ne-a fost prezentat”
FC BOTOȘANI
Antrenor străin la FC Botoșani? Valeriu Iftime: „Ne-a fost prezentat”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
steaua.libera
steaua.libera  •  20 Decembrie 2023, 15:12

Numai antrenor nu esti in Arabia Saudita. Daca i se pune unei vedete din lot pata pe tine, seicii te executa imediat!

steaua.libera
steaua.libera  •  20 Decembrie 2023, 12:01

Cine se duce sa antreneze in Arabia Saudita numai antrenor nu e. Cum te certi cu o vedeta de pe acolo, cum esti zburat. Autoritatea antrenorului? Zero!

Liogol7
Liogol7  •  20 Decembrie 2023, 09:32

Cum adica "renunță la Arabia Saudita" dacă a fost demis???

Vezi toate comentariile (3)
Comentează