INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EUROPA LEAGUE

O regulă uitată a provocat anularea unui gol, spre stupefacția celor prezenți în teren: „Nu știam că nu se aplică doar la penalty-uri”

Lorenz Assignon, autorul golului anulat în prelungiri // Foto: Imago
Lorenz Assignon, autorul golului anulat în prelungiri // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 15 decembrie 2023 11:05 / Actualizat vineri, 15 decembrie 2023 11:22

Rennes a înscris în minutul 90+12 golul de 3-3 în jocul cu Villarreal din grupa F a Europa League, dar reușita lui Enzo Le Fee, validată de „centralul” Atilla Karaoglan, a fost refuzată de VAR. Și antrenorul Julien Stephan a mărturisit că uitase de legea 13.3 din regulamentul de joc!

Stupoare pe „Roazhon Park", unde aseară Rennes a fost privată de golul egalizator (3-3) cu Villarreal, în grupa F din Europa League. Gol care ar fi păstrat-o pe locul 1, în fața celor de la Villarreal, și i-ar fi asigurat calificarea în "optimile" competiției, și nu doar în faza „16-imilor". Reușita lui Lorenz Assignon a produs o isterie generală în rândul fanilor "roș-negri" și l-a păcălit pe Atilla Karaoglan, ce a arătat centrul terenului. 

Președintele huligan de la echipa lui Moruțan și-a aflat pedeapsa. Măsurile radicale anunțate de federația turcă
TURCIA
Președintele huligan de la echipa lui Moruțan și-a aflat pedeapsa. Măsurile radicale anunțate de federația turcă

Doar că din camera VAR, arbitrului turc i-a fost semnalat faptul că golul trebuie anulat și dictată lovitură liberă indirectă pentru oaspeți. Bucuria echipei și suporterilor bretoni a fost astfel curmată brutal, atât antrenorul Julien Stephan, cât și autorul golului neînțelegând de ce golul nu le-a fost acordat!

Assignon: „Cei 22 de jucători n-au înțeles nimic"

„Am aflat și eu abia acum, știam că regula e valabilă la penalty-uri. Nu credeam că aceasta se aplică și în cazul loviturilor libere din afara careului! A fost ca un ascensor emoțional", a declarat tehnicianul lui Rennes. Și Lorenz Assignon s-a mirat de anularea punctului egalizator: 

„De mult timp n-am mai văzut aplicată această prevedere a regulamentului pentru o lovitură liberă. Arbitrul nu ne-a explicat însă nimic. A fost foarte vag în argumentele invocate. Cei 22 de jucători aflați pe teren nu au înțeles nici ei nimic".

Mingea i-a revenit lui Le Fee din transversală

Ce s-a întâmplat de fapt în al 12-lea minut al prelungirilor la Rennes. Enzo Le Fee a executat o lovitură liberă, de la marginea careului, și mingea a lovit bara transversală a porții lui Pepe Reina. De-acolo a revenit tot la mijlocașul central francez, care i-a pasat lui Lorenz Assignon și acesta a scuturat plasa.

Dacă, după ce mingea se află în joc, autorul execuției atinge balonul din nou înainte de a fi jucat de un alt fotbalist, se va acorda lovitură liberă indirectă 
- Legea 13.3, alineatul 4 din Regulamentul jocului de fotbal

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Moment istoric în Premier League » Se întâmplă pentru prima dată în 135 de ani
PREMIER LEAGUE
Moment istoric în Premier League » Se întâmplă pentru prima dată în 135 de ani
Răzvan Lucescu dezvăluie secretele lui PAOK: „Asta-i nebunia mea!”
PAOK SALONIC - HJK HELSINKI 4-2
Răzvan Lucescu dezvăluie secretele lui PAOK: „Asta-i nebunia mea!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  16 Decembrie 2023, 07:47

Nu imi aduc aminte sa fi vazut o astfel de faza.Articolul era complet daca dadea unul-doua exemple cu meciuri in care s-a petrecut o astfel de faza.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează