INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATLETICO MADRID

Jan Oblak, la ora adevărului: „E normal să fiu criticat atunci când primesc multe goluri” » Vești proaste pentru Horațiu Moldovan

Jan Oblak, foto: Getty Images
Jan Oblak, foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 15:54 / Actualizat marti, 05 martie 2024 17:03

Jan Oblak (31 de ani), aflat la al doilea cel mai slab sezon de când evoluează pentru Atletico Madrid, a comentat ultimele evoluții pe care le-a avut în tricoul spaniolilor.

Atletico Madrid a învins-o duminică pe Betis, scor 2-1, în etapa #27 din LaLiga. Portarul sloven a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, iar succesul madrilenilor i se datorează în mare parte pentru intervențiile avute.

Le-au „ras” în timp record! Uluitor câte bilete au vândut maghiarii la meciurile naționalei în numai 5 ore
NAȚIONALA UNGARIEI
Le-au „ras” în timp record! Uluitor câte bilete au vândut maghiarii la meciurile naționalei în numai 5 ore

Jan Oblak acceptă criticile după golurile încasate în ultima perioadă la Atletico: „Prea multe de la distanță”

Deși Atletico ar fi putut câștiga fără emoții în fața lui Betis, după ce a condus cu 2-0 la pauză, trupa lui Diego Simeone a suferit și a primit un gol în minutul 62, iar paradele lui Oblak le-au asigurat madrilenilor cele trei puncte.

Cotidianul Mundo Deportivo notează că portarul a avut cinci intervenții, dintre care unele „valorau cât jumătate de gol”. La finalul partidei, Oblak a menționat că e normal să fie criticat în contextul în care primise cinci goluri în ultimele două meciuri, dar acesta are în continuare încredere în calitățile sale, chiar dacă mai poate prinde zile proaste uneori.

„Sunt fericit pentru victorie, nu pentru parade. E un succes important, am suferit. Trebuie să ne îmbunătățim jocul, să fim mai agresivi, să nu lăsăm adversarul să se apropie de poartă.

Nu mă îndoiesc de mine, dar e normal, atunci când primești multe goluri, ca suporterii și presa să o facă. În fiecare zi dau tot ce pot, sunt zile bune și zile rele. Am încredere în mine și în munca mea.

Uneori nu văd șutul la timp sau suntem asediați. Sunt prea multe goluri primite de la distanță, nu prea e timp să antrenăm aceste lucruri pentru că avem multe meciuri”, a explicat Oblak, pentru sursa citată.

Cu toate acestea, Diego Simeone își apără portarul după golurile primite în ultima perioadă: „Golurile nu seamănă între ele. La golurile marcate de Almeria nu ne-am apărat cum trebuie. Cu Betis am pierdut mingea, iar șutul a fost trimis de la 30 de metri. A fost un gol grozav, direct în vinclu. Uneori adversarul prinde o zi foarte bună și trebuie felicitat”, a adăugat și antrenorul lui Atletico Madrid.

De altfel, Marca precizează faptul că slovenul este mult mai important în acest sezon, în ciuda faptului că a încasat mai multe goluri decât în cel anterior. Mai exact, Oblak a încasat deja 10 goluri în plus față de același moment din sezonul trecut.

Șanse tot mai mici ca Moldovan să fie convocat la EURO

În contextul în care Oblak are evoluții solide în tricoul lui Atletico, este greu de crezut că selecționerul Edi Iordănescu îl va convoca la Campionatul European, care va avea loc la vară.

Deși a anunțat deja o listă de principiu de 28 de stranieri, Edi Iordănescu nu a creionat încă lotul. Va convoca un lot mai larg ca de obicei, de 27-28 de jucători, dar va face anunțul doar cu două zile înainte de reunirea lotului, programată după prima etapă de play-off. Vrea astfel să evite să convoace jucătoriii prea devreme, temându-se de eventualele probleme medicale care ar putea apărea.

„Acum, în martie, îi va chema, cel mai probabil, pe Moldovan, Drăgușin și ceilalți care nu joacă. Vrea să-i vadă, să simtă în ce stare sunt și dacă se poate baza totuși pe ei. Și să le dea și un impuls, să se întoarcă la cluburi mai motivați”, precizează sursele GSP.

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri:

S-a antrenat cu seniorii la Arsenal și a fost curtat de Manchester United și Liverpool, iar acum e după gratii!
ANGLIA
S-a antrenat cu seniorii la Arsenal și a fost curtat de Manchester United și Liverpool, iar acum e după gratii!
Le-au „ras” în timp record! Uluitor câte bilete au vândut maghiarii la meciurile naționalei în numai 5 ore
NAȚIONALA UNGARIEI
Le-au „ras” în timp record! Uluitor câte bilete au vândut maghiarii la meciurile naționalei în numai 5 ore

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează