INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Obodo a fost eliberat! Familia sa a plătit răscumpărarea de 150.000 euro

Obodo (în alb) evoluează în Italia din 2001
Obodo (în alb) evoluează în Italia din 2001

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 10 iunie 2012 23:38

UPDATE 10 iunie, ora 23.30:

După aproape două zile petrecute ca ostatic, Christian Obodo a fost eliberat în această seară de răpitorii săi după ce familia jucătorului a plătit răscumpărarea solicitată. Mijlocaşul nigerian a fost eliberat în jurul orei 23.00 (ora României) în schimbul a 150.000 de euro.  Încă nu se cunosc informaţii despre starea de sănătate a lui Obodo şi dacă a fost rănit în timpul în care a fost sechestrat.

***

Christian Obodo, 28 de ani, jucător deţinut de Udinese, dar împrumutat în ultimul an la Lecce, a fost răpit în această dimineaţă în ţara sa natală, Nigeria.

Mijlocaşul se deplasa spre biserică în maşina sa personală pentru a participa la slujba săptămînală, moment în care a fost oprit din drum de un grup de indivizi înarmaţi şi sechestrat.

Rudele fotbalistului au anunţat că familia a fost contactată deja de răpitori, care au cerut 150.000 de euro în schimbul eliberării jucătorului.

"E totul adevărat. Jucătorul a fost oprit în timp ce se deplasa cu maşina personală spre biserica aflată la periferia oraşului Warri. Maşina cu care se deplasa jucătorul avea un număr personalizat - Obodo5 - şi, probabil, tocmai din acest motiv el a devenit ţinta răpitorilor", a declarat un funcţionar nigerian, potrivit gazzetta.it.

Obodo profitase de scurta vacanţă primită de la echipă şi a plecat în Nigeria pentru a petrece puţin timp alături de familia sa. Mijlocaşul evoluează în Serie A din 2001, iar în prezent se află sub contract cu Udinese.

"Sînt şocat. Pentru mine, Obodo este ca un fiu. E o ştire foarte gravă. Sper să se termine totul cu bine"
Serse Cosmi, antrenor Lecce

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
raulfcs
raulfcs  •  10 Iunie 2012, 23:59

Bine tu Obodo,sa treci si pan romanica..

terminatorul2
terminatorul2  •  09 Iunie 2012, 21:20

Ce naiba să facă ăia cu euro , in Nigeria ?

vandersaar
vandersaar  •  09 Iunie 2012, 21:10

Africa e taram periculos, e greu sa te aventurezi pe acest continent pentru ca pericolul te^pandeste la orice pas. In general oamenii acestui continent sunt primitivi.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează